جشنواره غذايي در مدرسه شكوفه هاي دانش

جشنواره غذايي در مدرسه شكوفه هاي دانش
جشنواره غذايي در مدرسه شكوفه هاي دانش

زندگي بهتر با مصرف قند ،نمك و چربي كمتر

به گزارش روابط عمومي مركز بهد اشت شهداي انقلاب جلسه آموزشي و جشنواره صبحانه سالم در مدرسه دخترانه شكوفه هاي دانش ويزه دانش آموزان و والدين آنها برگزار شد.

 فاطمه نيك خواه كارشناس تغذيه مركز خدمات جامع سلامت امام حسن مجتبي (ع) در جمع والدين دانش آموزان  اظهار داشت :در دهه هاي اخير كم تحركي و تغذيه نامطلوب منجر به افزايش بيماري هاي مزمن از جمله بيماري هاي قلبي عروقي ،چاقي و سرطان گرديده است.استفاده از غذاهاي آماده ،سس هاي پرچرب ، و يا پيتزاهاي بسيار چرب به اين مشكلات دامن زده است.

نيك خواه گفت:فشار خون عامل اصلي مرگ و مير در جهان است و نمك اصلي ترين علت افزايش فشار خون است. وي با اشاره به اينكه مصرف بيش از اندازه نمك در مواد غذايي  سبب بروز سرطان معده مي‌شود ، افزود: در ايران از هر 5 نفر يك نفر مبتلا به پرفشاري خون است . اين در حالي است كه كاهش مصرف نمك ،مقرون به صرفه ترين راه حل پيشگيري از ابتلا به پر فشاري خون است.

وي ادامه داد : ميزان نمك مجاز مصرفي در روز براي افراد كمتر از 50 سال ( 5 گرم به اندازه يك قاشق مربا خوري  ) و براي افراد بالاي 50 سال يا افراد مبتلا به فشار خون بالا و مشكلات قلبي كمتر از 3 گرم مي باشد.متاسفانه اين در حالي است كه ميزان مصرف نمك در ايران بيش از دو برابر حد مجاز مي باشد.

اين كارشناس تغذيه ضمن اشاره به مصرف بي رويه مواد قندي در برنامه غذايي روزانه و به تبع آن  مشكل اضافه وزن و چاقي در جامعه  گفت: شانس ابتلا به ديابت نوع 2، سرطان كولون، سرطان پستان و بيماري هاي مفصلي و استخواني در بزرگسالاني كه در زمان كودكي چاق بوده اند  نسبت به سايرين بيشتر است .

وي اذعان داشت حداكثر مقدار مجاز مصرف قند و شكر( بصورت آشكار و پنهان در مواد غذايي از قبيل عسل، ،بستني ، نوشابه و ...) در برنامه غذايي روزانه كمتر از 6 قاشق چاي خوري  مي باشد .

نيك خواه در حاشيه برگزاري جشنواره صبحانه سالم ضمن اشاره به مضرات استفاده بي رويه روغن ها گفت: مصرف زياد چربي ها خطر ابتلا به سرطان سينه و پروستات را افزايش مي دهد.

 مصرف ماهي،زيتون و مغزها  به اندازه كافي براي سلامت قلب و عروق مناسب است چراكه اين مواد داراي اسيدهاي چرب غير اشباع مفيد هستند.

وي در پايان مراسم ابراز اميدواري كرد كه با انتقال اين مفاهيم كليدي به خانواده ها و رعايت الگوي صحيح تغذيه اي سرعت روند رو به رشد بيماري هاي غير واگير مرتبط با تغذيه كاهش يابد.