تشكيل "كمپين چاقي" براي بانوان داراي اضافه وزن

كارشناس تغذيه مركز خدمات جامع سلامت وليعصر(عج) تغذيه مناسب وتحرك كافي را، به صورت گروهي و زمان بندي شده، داراي تاثيرگذاري بيشتري در بهبود كنترل وزن خواند.

به گزارش روابط عمومي مركز بهداشت شهرستان شيراز- شهداي انقلاب، "زهرا اسفندياري" اضافه وزن و چاقي در طي سال هاي اخير را، يك معضل اجتماعي و رواني براي بسياري از افراد نام برد كه بايد برنامه اي جامع، جهت كنترل وزن و ارتقاء سلامت ايجاد شود.

وي ادامه داد: عدم تعادل انرژي بين كالري دريافتي و كالري مصرف شده را، باعث بروز اضافه وزن و چاقي از سنين نوجواني نام برد و گفت: مصرف ميان وعده هاي ناسالم با كالري بالا و در عين حال بي تحركي اصلي ترين عامل بروز اين مشكل است.

كارشناس تغذيه مركز بهداشت شهداي انقلاب افزود: كاهش مصرف ميوه و سبزيجات در تمام سنين را، باعث بروز بيماري هاي مختلف از جمله چاقي و مشكلات گوارشي برشمرد و اضافه كرد: به دليل عدم مصرف فيبر كافي، افراد براي رفع گرسنگي به تنقلات كم ارزش روي مي آورند كه براي حل اين معضل والدين بايد الگوي تغذيه اي خانواده را اصلاح كنند و همكاري آنها در  اين امر الزامي به نظر مي رسد.

"اسفندياري" اضافه وزن و چاقي را موجب افزايش ابتلا به بيماري هاي مختلف از جمله بيماري هاي قلبي عروقي، افزايش چربي و پر فشاري خون، تنگي نفس، ديابت و سكته هاي مغزي دانست و ادامه داد: ما با توجه به اين معضل بر آن شديم با برگزاري كمپين چاقي و كاهش وزن بصورت گروهي، در فاصله اي زمان بندي شده، گامي در جهت بهبود وزن افراد با اضافه وزن بالا برداريم.

او اظهار داشت: ابتدا با تشكيل گروه هاي بانوان داراي اضافه وزن، شاخص هاي تن سنجي آن ها  اندازه گيري شده، سپس با آموزش هاي تغذيه اي لازم به همراه برنامه گروهي پياده روي و ورزش، شاهد كاهش وزن گروهي هستيم.

اين كارشناس تغذيه، از جمله مهم ترين مسايل در كاهش وزن را، نظم در برنامه ورزشي، رعايت برنامه غذايي و اصل تعادل و تنوع عنوان كرد .