متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1398/10/08
  • - تعداد بازدید: 44
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اختلال اضطرابی چیست؟

30 تا 44 سالگی متوسط سن شروع اختلال اضطراب / احساس مستمر اضطراب و نگرانی افراطی در اغلب زمان ها و موقعیت ها، از نشانه های این عارضه است.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان شیراز- شهدای انقلاب، مسوول واحد سلامت روان این مرکز،  6/26 درصد از افراد  15 تا 64  سال را به اختلالات روانپزشکی مبتلا دانست و گفت:  افسردگی با شیوع 7/12 درصد و گروه اختلالات اضطرابی با 6/15 درصد بیشترین شیوع را به خود اختصاص داده است .

"ندا خورشیدیان" آگاهی از علایم و نشانه های اختلالات روانی و نحوه پیگیری آن را با اهمیت دانست و افزود: سلامت روان حالتی از بهزیستی است که در آن فرد توانایی­های خود را می­شناسد، و می­تواند با فشارهای معمول زندگی مقابله کند،

او بیشترین درصد شیوع اختلالات روانی را به اختلالات اضطرابی مرتبط دانست و گفت: توصیف این اختلال و آگاهی از علایم، نشانه ها و انواع آن ضرورت دارد، زیرا اکثر افراد مراجعه کننده به درمانگاه ها با علایم روانتنی مراجعه می کنند.

او تجربه مزمن و شدید احساس اضطراب  و ترس از آینده را از ویژگی توصیف کننده اختلالات اضطرابی برشمرد و ادامه داد: افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی، مشکل عملکردی در زندگی روزمره داشته و در انجام مشاغل خود، و همچنین لذت بردن از فعالیت های اوقات فراغت یا شرکت در فعالیت های اجتماعی با دوستان و خانواده خود مشکل دارند .

مسوول واحد سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب، متوسط سن شروع اختلال اضطراب فراگیر را 30 سالگی و اوج آن را در 44 سالگی عنوان کرد و ادامه داد: ویژگی مشخصه اختلال اضطراب فراگیر احساس مستمر اضطراب و نگرانی افراطی در اغلب زمان ها و موقعیت ها است، و سلامت جسمی تا مسایل مالی، خانوادگی و کاری را در بر می گیرد و در زمان استرس تشدید شده و در کارکرد فرد ایجاد اختلال می کند.

این کارشناس ارشد سلامت روان، شیوع این اختلال را بین 5 تا 8 درصد و در زنان دو برابر مردان نام برد و گفت: این اختلال معمولا به تدریج رشد کرده و در هر نقطه ای از زندگی می تواند شروع شود، ولی در سال های بین کودکی و میانسالی بیشترین احتمال بروز را دارد.

"خورشیدیان" اشافه کرد: ویژگی بارز این اختلال، نگرانی یا دلواپسی و علایم جسمانی نظیر خستگی، بیقراری، دشواری در تمرکز، تحریک پذیری، تنش عضلانی، خستگی مفرط، بی خوابی و بیقراری است، و زمانی این عارضه قابل تشخیص است که فرد در اکثر ایام و حداقل برای شش ماه نگرانی و اضطراب مفرطی را تجربه کرده و این اضطراب و نگرانی حداقل با سه نشانه همراه باشد.

او ملاک های تشخیص اختلال فراگیر را، روی دادن اضطراب و نگرانی بیش از حد (انتظار بیمناک ) در بیشتر روزها و حداقل به مدت 6 ماه و در مورد چند واقعه یا فعالیت مانند عملکرد شغلی یا تحصیلی و دشواری کنترل این  نگرانی در فرد عنوان کرد و ادامه داد: وجود اضطراب و نگرانی با سه یا تعداد بیشتری از نشانه های بی قراری، احساس عصبی بودن، خستگی، مشکل در تمرکز یا تهی بودن ذهن، تحریک پذیری، تنش عضلانی و اختلال خواب  نظیر مشکل به خواب رفتن و یا خواب بی قرار همراه است.

"خورشیدیان "همچنین عوامل ژنتیک، برخی انتقال دهنده های عصبی، عوامل محیطی و استرس های زندگی را از عوامل موثر در ابتلا به این اختلال نام برد و گفت: این اختلال با ویژگی های خاص دیگری نظیر عصبانیت، افسردگی، آستانه تحمل پایین و بازداری نیز همراه است.

او یادآور شد: حدود 90 درصد مبتلایان، همزمان به سایر اختلالات روان پزشکی نیز مبتلا هستند که شایع ترین  آنها می تواند شامل فوبیای اجتماعی، افسردگی و اختلالات شخصیت است .

او با تاکید بر اینکه، این اختلال اگر تحت درمان قرار نگیرد حالت مزمن به خود می گیرد و احتمال بهبودی آن پایین می آید، ادامه داد: دو درمان اصلی دارو درمانی و روان درمانی و جود دارد که در بخش دارو درمانی بنزو دیازپین ها و ضد افسردگی ها  را شامل می شود، و در بخش روان درمانی موثرترین درمان، درمان شناختی رفتاری است که پژوهش ها اثر بخشی آن را در کاهش علایم اختلال نشان می دهند.

گفتنی است، دوره آموزشی آموزشی " اختلالات اضطرابی" به همت واحد سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب، برای بیش از 40 نفر از روانشناسان مراکز تحت پوشش برگزار شد.

 
پایان خبر
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 17891
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید