متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1398/09/20
  • - تعداد بازدید: 32
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اهمیت توانمند سازی زنان در حوزه های اجتماعی

داشتن اطلاعات از منابع حمایتی در سطح جامعه، نظیر " اورژانس اجتماعی" به افراد آسیب دیده کمک می کند، در جهت بهبود شرایط زندگی حمایت های لازم را دریافت کنند.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان شیراز- شهدای انقلاب، مسوول واحد سلامت روان این مرکز، با اشاره به اعمال خشونت علیه انسان ها بخصوص زنان درتمام طول تاریخ گفت: زنان و دختران در مقابل خشونت آسیب پذیری بیشتری دارند، از این رو اثرات مخرب این خشونت ها بر زنان درخانواده و جامعه کاملا محسوس است، بنابراین توانمند سازی زنان خشونت دیده بسیار حایز اهمیت است، چرا که در موارد زیادی خشونت های کشف نشده و عدم درمان، به مرگ فرد قربانی منجر شده است.

"ندا خورشیدیان" افزود: خشونت خانگی یک آسیب اجتماعی است که به سلامت جسمی و روانی قربانی و کل خانواده صدمه می زند و اثرات آن می تواند تا سال ها حتی پس از توقف خشونت ادامه داشته باشد.

او ادامه داد: خشونت علیه زنان شایع ترین شکل خشونت خانگی است که در سراسر دنیا وجود دارد و در تمام طبقات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دیده می شود، چون خشونت در خلوت خانه اتفاق می افتد و بسیاری از زنان ممکن است آن را به عنوان یک چیز طبیعی در زندگی زناشویی بپذیرند و در مورد آن صحبتی نکنند و این مشکل ممکن است مخفی بماند، بنا براین فرد قربانی نمی تواند کمک و حمایت لازم را دریافت کند.

"خورشیدیان" توانمندسازی را یکی از مهمترین اقداماتی دانست که برای خانواده های آسیب پذیر باید انجام شود تا سلامت و کیفیت زندگی آنها بهبود یافته و توانایی بیشتری برای مقابله با مشکلات زندگی و پیشگیری از بروز آسیب های روانی اجتماعی پیدا کنند.

او از مهمترین فرایند توانمندسازی را آماده کردن افراد برای ایجاد تغییرات مثبت، بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: برای اکثرخانواده های آسیب پذیر و آسیب دیده انجام اقداماتی برای تغییر بسیار دشواراست؛ آنها ممکن است به دلایل شرایط زندگی خود به این نتیجه رسیده باشند که کاری برای بهبود شرایط خود نمی توانند انجام دهند، لذا غالبا احساس ناامیدی و درماندگی می کنند.

مسول واحد سلامت روان مرکز بهداشت شهای انقلاب، اضافه کرد: هرچه قدر شرایط زندگی غیرقابل تغییر باشد باز می توان اقداماتی برای بهبود آن انجام داد؛ بنابراین فرد آسیب دیده باید بداند چه تغییری برای موقعیت فعلی اش باید انجام دهد.

 
 

"خورشیدیان" ادامه داد: افراد آسیب دیده باید مهارت تصمیم گیری و حل مساله را بدانند؛ تصمیم گیری احساسی و عجولانه مربوط به مسایل مهم زندگی می تواند پیامدهای ناخوشایندی به بار آورد، و مهارت حل مساله کمک می کند که روش موثر و مناسبی برای مشکل پیدا کند که کمترین آسیب به خود و فرزندان وارد شود.

او افزود: افراد آسیب پذیر به دلایل شرایط خاص زندگی خود استرس های زیادی را در زندگی خود تجربه می کنند؛ استرس موجب ایجاد هیجان های منفی مثل اضطراب، خشم و غمگینی می شود، و تشخیص بین مقابله سالم و ناسالم با استرس در افراد آسیب دیده بسیارمهم است، زیرا ممکن است روش هایی را به کار برند که ممکن است در کوتاه مدت تنش آنها را کم کند ولی در دراز مدت  ممکن است تبدیل به مشکل اساسی برای فرد شود.

"خورشیدیان" یاد آور شد: داشتن اطلاعات از منابع حمایتی در سطح جامعه، نظیر " اورژانس اجتماعی" به افراد آسیب دیده کمک می کند، در جهت بهبود شرایط زندگی حمایت های لازم را دریافت کنند.

گفتنی است، جلسه آموزشی "اهمیت توانمندسازی در زنان" به مناسبت روز جهانی خشونت علیه زنان، به همت واحد سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب، برای بیش از شصت نفراز مربیان و مشاوران آموزش و پرورش استان فارس برگزار شد.

 
پایان خبر
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 15206
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید