متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1403/08/20
  • - تعداد بازدید: 55
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای انقلاب

بازدید از کارخانه آرد سپیدان با حضور کارشناسان تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب

مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب، در بازدید از کارخانه آرد سپیدان بر موضوع آموزش و حساس سازی افکار عمومی بر مصرف نان کامل تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای انقلاب، «طاهره رامش» با بیان اینکه، نان به عنوان خوراک اصلی افراد جامعه ما محسوب می شود، گفت: نان علاوه بر تامین بخش عمده ای از انرژی روزانه، منبع مهمی از مواد مغذی از جمله پروتئین ها، ویتامین های گروه ب، آهن ، منیزیم و فیبر می باشد، از همین رو نان جایگاه و اهمیت خاصی در سفره خانوار ایرانی دارد.

او افزود: یک دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، آندوسپرم و جوانه، که به لایه بیرونی دانه گندم سبوس می گویند؛ این قسمت نیز سرشار از فیبر، ویتامین های گروهB  و آنتی اکسیدان است؛ همچنین لایه میانی که بزرگترین جزء دانه را تشکیل می دهد، "آندوسپرم" نام دارد که اغلب از کربوهیدرات و مقادیر بسیار کمی پروتئین و ویتامین ها تشکیل شده است؛ و درونی ترین قسمت دانه گندم جوانه است که از پروتئین به ویژه اسیدهای آمینه ضروری، چربی ها (اغلب اسیدهای چرب غیراشباع)، فیبر، ویتامین های گره B، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها تشکیل شده است.

مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب، ادامه داد: وقتی دانه گندم به آرد تبدیل می شود، می توان آن را تصفیه کرد و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد؛ در فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش های سبوس با فیبر فراوان حذف می شود تا آرد نرم تر و سفیدتر به دست آید، به همین دلیل نان های تهیه شده از آرد سفید نسبت به نان های تهیه شده با آرد کامل رنگ سفیدتری دارد؛ از طرف دیگر، آرد کامل با استفاده از تمام قسمت های دانه تهیه می شود، به همین دلیل نان تهیه شده از این نوع آرد از نظر تغذیه ای ارزشمندتر است.

معاون فنی مرکز بهداشت شهدای انقلاب نیز در این بازدید، بر اجرای برنامه های آموزشی و فرهنگ سازی مصرف نان کامل تاکید کرد و گفت: ﻣﺘﺄﺳﻔﺎﻧﻪ ﺍﻣﺮﻭﺯﻩ بیماری های غیرواگیر به خصوص دیابت، انواع سرطان ها، ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻭﺯﻥ ﻭ ﭼﺎﻗﯽ، ﻣﺸﮑﻞ ﻋﻤﺪﻩ ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ ﻭ ﺳﻼﻣﺖ ﺍﺳﺖ، و با توجه به اینکه نان به عنوان غذای اصلی جامعه ما محسوب می شود، لازم است که آموزش و حساس سازی در افراد جامعه به منظور مصرف نان تهیه شده از آرد کامل انجام شود.

دکتر «مسلم فلاحی» افزود: بررسی ها در کشور ما نشان می دهد که مردم غلات کامل و سبوس دار را کمتر و غلات سفید و تصفیه شده را بیشتر مصرف می کنند، که متاسفانه باعث افزایش بار بیماری در حوزه سلامت شده است.

در ادامه این بازدید که در راستای اجرای برنامه آموزشی و فرهنگ سازی مصرف نان کامل، به همراه کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت، و به منظور آشنایی با مراحل تولید آرد به خصوص آرد کامل از خطوط تولید کارخانه آرد سپیدان برگزار شد، با حضور کارشناسان فنی و کنترل کیفی این مجموعه صنعتی، از فرآیند تولید و انواع آزمایش‌های روزانه بر روی گندم و سایر محصولات تولیدی (انواع آرد) بازدید شد.

 

  • گروه خبری :
  • کد خبری : 112501
کلیدواژه

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید