متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1399/12/13
  • - تعداد بازدید: 547
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای انقلاب

با حبوبات بیشتر آشنا شویم !

حبوبات گروهی از مواد غذایی می باشند که در صورتی که همراه با غلات مصرف شوند، از جهت ارزش غذایی دارای پروتئین همسان با پروتئین گوشت می باشند.

طی سه ده گذشته تغییرات الگوی مصرف مواد غذایی، سبک زندگی شهرنشینی حتی برای روستاییان، تجمل گرایی، زندگی کارمندی و تمایل به استفاده از فست فود ها و غذاهای خیابانی و رستورانی موجبات افزایش فشارخون بالا، کلسترول بالا، چاقی و در نهایت ابتلا به بیماری های غیرواگیر در کشور ما شده است.

این در حالی است که جامعه ایرانی همواره با توجه به منابع غنی محصولات کشاورزی که نقش مهمی در تغذیه سالم مردم دارند، یکی از کشورهای مورد توجه منطقه به شمار می رود .

حبوبات گروهی از مواد غذایی می باشند که در صورتی که همراه با غلات مصرف شوند، از جهت ارزش غذایی دارای پروتئین همسان با پروتئین گوشت می باشند. پروتئین موجود در حبوبات ارزان و قابل دسترس است، و با توجه به بحران کم آبی در جهان تولید حبوبات در مقایسه با سایر پروتئین های حیوانی نیاز کمتری به آب دارد.

 حبوبات سرشار از آنتی اکسیدان و فیتوکمیکال و فیتواسترول می باشد که در پیشگیری از سرطان موثر است؛ هضم و جذب حبوبات آسان تر از انواع گوشت است؛ در مقایسه با گوشت، کلسترول موجود در حبوبات صفر می باشد، بنابراین نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی دارد .

کلسیمی که در حبوبات وجود دارد باعث استحکام مقاومت استخوان ها و کاهش خطر پوکی استخوان می شود؛ حبوبات دارای مقادیر بالای فیبر غذایی است که احتمال بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت و انواع سرطان را کاهش می دهد. حبوبات منبع غنی آهن می باشند و برای پیشگیری از کم خونی خصوصا در زنان و کودکان  نیز مفید هستند.

 

بهترین روش مصرف حبوبات

در پوسته حبوبات ماده ای به نام فیتات وجود دارد که باعث نفخ می گردد که خوشبختانه این ماده در آب به راحتی قابل حل می باشد؛ پس اگر شما حبوبات را چند ساعت قبل از پخت خیس کرده و دوبار آب آن را تعویض کنید دلیلی برای نفخ وجود ندارد؛ از طرفی این عمل هیچگونه آسیبی به ارزش غذایی حبوبات نمی زند.

 

میزان مطلوب مصرف حبوبات چقدر است؟

در  هرم غذایی ایرانیان، حبوبات و مغزدانه ها در یک گروه قرار دارند، و میزان مطلوب مصرف این گروه از مواد غذایی در روز برای فرد سالم و بالغ "یک واحد" در نظر گرفته شده است، که برابر است با  نصف لیوان حبوبات پخته یا یک چهارم لیوان حبوبات خام و یا یک سوم لیوان از انواع مغز دانه ها می باشد.

 

نسیم بهادری- کارشناس واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب

 

پایان خبر

 

محمد امین افتخاری- مسوول روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای انقلاب
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 37999
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید