متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1398/10/08
  • - تعداد بازدید: 42
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بدانیم و اقدام کنیم؛ علت بدخلقی و بی حالی شما به خاطر کمبود این ماده است!

کم شدن ذخیره آهن در دوران قاعدگی می‌تواند سبب دگرگونی در خلق و خوی بانوان شود.

برخی از بانوان در زمان سپری کردن دوران قاعدگی دچار نوسان‌های خلقی، همچون افسردگی، تمایل به گوشه گیری و انزوا، زودرنجی، تحریک پذیری و مواردی از این دست می‌شوند.

ازگذشته این باور رواج داشته است که نوسان‌های خلقی در این دوران به دلیل نوسان‌های هورمونی است، اما پژوهش‌های جدید نشان داده است کمبود سطح آهن خون می‌تواند سبب افزایش تحریک پذیری دراین دوران شود.

مصرف مواد خوراکی غنی از آهن مانند سبزیجات دارای برگ سبز، برخی دانه‌های آجیل، منابع پروتئینی و تخم مرغ، می‌تواند سبب افزایش ذخیره آهن خون و جلوگیری از بروز مشکل هایی، چون بی حالی، اختلال دریادگیری، ضعف، خستگی، افسردگی، ریزش مو، زرد شدن چشم ها، زاویه دارشدن ناخن‌های دست، تپش قلب و بی قراری شود.

 

کمبود آهن شایع‌ترین مشکل‌های سلامت در بانوان

کمبود آهن یکی از شایع‌ترین مشکل‌های سلامت در بین انسان‌ها به ویژه بانوان است، و حدود 20 درصد از بانوان در سنین باروی دچار کمبود ذخیره آهن خون هستند.

در تحقیقات انجام شده، آمار‌ها نشان می‌دهند اگر آهن در هر لیتر از خون کمتر از 12 میکروگرم باشد این فرد مبتلا به فقر آهن شناخته می‌شود.

در زمان قاعدگی توجه به رژیم غذایی غنی از مواد سالم و پروتئینی، خودداری از مصرف مواد ایجاد کننده نفخ شکمی، استراحت و پرهیز از فعالیت فیزیکی سنگین، نوشیدن مایعات و خواب به اندازه برای حفظ سلامت توصیه می‌شود.

 

منابع غذایی سرشار از آهن

 آهن در منابع غذایی حیوانی مانند انواع گوشت ها (گوشت قرمز، مرغ و ماهی) و جگر و منابع غذایی گیاهی مانند غلات، حبوبات، سبزی های سبز تیره (جعفری، برگ های تیره رنگ کاهو، برگ چغندر ) زرده تخم مرغ، انواع خشکبار ( توت خشک، انجیر خشک، کشمش، خرما و ... ) و مغزها ( پسـته، بادام، گردو و فندق ) وجود دارد.

 آهن موجود در منابع غذایی حیوانی از قابلیت جذب بـالایی برخـوردار هستند و در حدود 20 تا 30 درصد آن جذب می شود و تحت تاثیر کاهش دهنده های جذب آهن مانند چای و قهوه و دم کرده های گیاهی و... قرار نمی گیرد.

آهن موجود در منابع غذایی گیاهی از قابلیت جذب کمـی برخـوردار هستند (3 تـا 8 درصـد) و جـذب آن کاملا  تحت تاثیر افزایش دهنده های جذب آهن مانند ویتامین C موجود در میوه ها و سـبزی ها و کاهش دهنده های جذب آهن قرار می گیرد؛ وجود مواد غذایی حاوی ویتامین ث جذب آن را چند برابر افزایش می دهد، به عنوان مثال با اضـافه کـردن ویتامین ث به غذا مانند مصرف یک عدد پرتقال یا لیمـو و یـا 100 گرم کلم خام ، جذب آهن را دو برابر می شود.

 

"لیلا جاهد" کارشناس سلامت بانوان مرکز بهداشت شهدای انقلاب

 

پایان خبر
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 17889
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید