متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1401/08/29
  • - تعداد بازدید: 133
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای انقلاب

بدانیم و اقدام کنیم؛ نقش تغذیه در بیماران مبتلا به آنفولانزا !

آنفولانزا یکی از انواع بیماری ویروسی و عفونی است که دستگاه تنفسی را مورد حمله قرار می دهد؛ رعایت رژیم غذایی خاص در دوران بیماری برای جذب انرژی مورد نیاز بدن امری ضروری است.

آنفولانزا یکی از انواع بیماری ویروسی و عفونی است که دستگاه تنفسی را مورد حمله قرار می دهد؛ رعایت رژیم غذایی خاص در دوران بیماری برای جذب انرژی مورد نیاز بدن امری ضروری است.

 
 

معمولا افراد در بیماری هایی مثل آنفولانزا میل زیادی به غذا خوردن ندارند، اگر چه که مواد غذایی خاصی وجود دارد که می تواند به بهبود این افراد کمک کند؛ غذاهایی که به بهبود آنفولانزا کمک می کنند، شامل موارد زیر می باشند:

مصرف مایعات: مایعات با رقیق کردن ترشحات مخاطی باعث بهبودی در بیماری می شوند، چرا که این نوع ویروس ها در محیط های خشک به راحتی زندگی کرده و باعث ایجاد علایم می شوند.

دریافت پروتئین کافی: ماهی، مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، لبنیات و مخلوطی از حبوبات، مغزها، دانه ها و غلات سبوس دار، تامین کننده پروتئین هستند؛ کمبود دریافت پروتئین خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد.

ویتامین ث: این ویتامین باعث کاهش علایم بیماری شده و خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارد و خطر ابتلا به عفونت های تنفسی را پایین می آورد؛ این ویتامین در میوه هایی مانند: انواع مرکبات شامل: پرتقال، لیموشیرین، لیموترش و گریپ فروت، سبزیجات دارای برگ سبز تیره مانند: جعفری، کلم بروکلی، فلفل سبز، توت فرنگی، پرتقال، طالبی، کیوی، آب لیمو، گل کلم، کلم پیچ وجود دارد، و توصیه می شود در حد امکان مواد غذایی حاوی ویتامین ث به صورت تازه، خام و خرد نشده مصرف شوند.

روی: مواد غذایی غنی از روی شامل: ماهی و غذاهای دریایی، گوشت، نان سبوس دار، غلات کامل، مغزها، دانه های روغنی و حبوبات  است، که باعث تقویت سیستم ایمنی می شود و مواد لازم برای فعالیت بافت های لنفاوی را تأمین می کند.

اسیدهای چرب امگا 3: این اسید های چرب در مبارزه با سرما خوردگی به سلول های دستگاه تنفسی کمک می کند، که غذاهای دریایی و انواع ماهی ها مانند: ساردین، قزل آلا، کپور، کولی، دانه های روغنی و مغزها حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند.

مصرف سیر و پیاز: سیر و پیاز حاوی آنتی بیوتیک هستند که از رشد و تکثیر میکروب جلوگیری می کند، و خاصیت ضد ویروسی، قارچی، باکتریایی و آنتی اکسیدانی دارند.

سلنیوم: این ریز مغذی مانع آسیب به سلول و سیستم ایمنی بدن می شود؛ منابع غذایی دارای سلنیوم عبارتند از: گوشت، غذاهای دریایی، سبزیجات، مغزها، غلات سبوس دار، لبنیات و تخم مرغ

ویتامین آ: این ویتامین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود، که در سبزیجات سبز، زرد، نارنجی و قرمز رنگ مثل: اسفناج، کلم پیچ، کدو تنبل، فلفل دلمه ای نارنجی و قرمز، زرد آلو، خشکبار، وجود دارد.

فرآورده های لبنی کم چرب و پروبیوتیک: خوردن ماست تازه می تواند برخی از میکروب های مفید موجود در روده را که در اثر مصرف آنتی بیوتیک ها تخریب شده اند، تأمین کند؛ توصیه می شود ماست تازه از شروع آنتی بیوتیک تا ده روز بعد به طور روزانه مصرف شود.

زنجبیل: حاوی موادی است که علاوه بر کاهش درد، تب و سرفه، اثر آرام بخش و خواب آور نیز دارد.

 

غذاهای ممنوعه در آنفولانزا:

غذاهای چرب و فرآوری شده به دلیل اینکه حاوی نمک بالا هستند، آب بدن را می گیرند و همین امر باعث افزایش التهاب می شود؛ همچنین غذاهای پر چرب سرعت هضم را کاهش می دهد.

مصرف نوشیدنی هایی مانند نوشابه های کافئین دار، نوشیدنی های الکلی و نوشیدنی های حاوی شکر، باعث تشدید این بیماری آنفولانزا می شوند.

 

راضیه اسلامی نسب - کارشناس واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب

 
پایان خبر
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 69679
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید