متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1402/01/28
  • - تعداد بازدید: 51
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای انقلاب

بدانیم و اقدام کنیم؛ چگونه فرزندانی شاد داشته باشیم ؟

فرزندپروری فرایندی است، که نیاز به فراگیری دانش، مهارت، تمرین و بردباری و صرف وقت دارد، و برای داشتن فرزندانی سالم، موفق و شاد، والدین می بایست مفهوم صبر و تحمل را در پرورش کودک بارها بیاموزند.

فرزندپروری فرایندی است، که نیاز به فراگیری دانش، مهارت، تمرین و بردباری و صرف وقت دارد، و برای داشتن فرزندانی سالم، موفق و شاد، والدین می بایست مفهوم صبر و تحمل را در پرورش کودک بارها بیاموزند.

 
 

اصولاً‌ در تربیت فرزند باید توجه داشته باشیم که کودکان همچون میوه ای بر درخت خانواده می رویند؛ هرگونه آفتی که برخانواده تاثیر بگذارد بچه ها را نیز مبتلا می کند؛ در واقع می توان گفت که فرزندان اولین تعامل و ارتباط خود را برای تامین نیازهای زیستی، ‌عاطفی و روانی با پدر و مادر شروع و تجربه می کنند، که در شکل گیری موفقیت ها و ایجاد آرامش در کودکان نقش موثری دارد .

سلامت عاطفی یکی از نتایج مطلوب فرزند پروری موثر و موفق است، و به این معنی است که فرزندان ما چگونه احساس می کنند، فکر می کنند و با دنیای بیرون ارتباط برقرار می کنند؛ اگر در کودکی با حالت هیجانی مثل غم و خشم درست برخورد نشود این هیجانات تاثیر منفی بر سلامت جسمی و روانی کودک دارد .

ناپختگی عاطفی آثار نامطلوبی در برقراری ارتباط با دنیای بیرون و حتی اعضای خانواده ایجاد می کند؛ در واقع مطمئن ترین راه برای ارتقاء سلامت احساسی و هیجانی کودک (همان پختگی عاطفی) این است که به او کمک شود تا خود را متصل به همه اعضای خانواده احساس کند.

فرزندان شاد و موفق، مهمترین و اصلی ترین خواسته والدین می باشد، چرا که والدین می خواهند فرزندان رشد کنند، عشق بورزند، ‌مورد محبت قرار گیرند، دیگران را دوست بدارند، آرزوهایشان را دنبال کنند، ‌به موفقیت برسند و از سلامت جسمی و روانی و عاطفی برخوردار شوند.

باید توجه داشت که حداقل بخشی از خلق و خوی کودکان منشاء ارثی دارد، اما باید بدانیم که ژن ها سازگار و انعطاف پذیر هستند و می توانند بستگی به محیط فعال شوند و یا از فعالیت باز ایستند؛ تحقیقات به خوبی نشان می دهد بدون در نظر گرفتن طبیعت و ساختار ژن ها، فرزندان شاد حاصل کانون های گرم خانوادگی و خانواده های شاد و خوش بین هستند .

 

برای شکوفایی شادی و نشاط فرزندان چه کاری می توان انجام داد ؟

- فرصت هایی را برای فرزندان خود ایجاد کنیم که عشق ما را نسبت به خود احساس کنند، و ارتباط محبت آمیزی با دیگران برقرار کنند .

- زمان بهترین هدیه ای است که می توانیم به کودک خود تقدیم کنیم، این باعث می شود احساسات، فعالیت ها و اعتقادات خود را با کودکان مبادله کنیم .

- فضای منزل را سرشار از شادی کنیم چرا که منزل بدون نشاط مانند خانه بدون اکسیژن است؛ در دنیای امروز که سرشاز از نگرانی و استرس است، نشاط سبب ایجاد آرامش در کودکان شده و اعتماد به نفس و خلاقیت کودک را تقویت می کند و در نهایت باعث سلامتی جسمی و روحی کودک می شود.

- با تولید هیجانات مثبت، اشتیاق، ‌حرارت و شادی فضای منزل را آکنده از صفا، محبت، ‌مهر و عطوفت کنیم؛ ‌تعریف یک لطیفه، پاشیدن آب بر سر و روی فرزندان، ترکاندن یک بادکنک و امثال آن سبب تغییر فضای بی روح منزل می شود .

- سعی کنیم همیشه خندان باشیم، چرا که زندگی نیز به ما لبخند خواهد زد و سبب خواهد شد از شدت تنش ها و استرس ها کاسته شده و فرزندان در منزل احساس راحتی و شادی کنند .

- به حرف های فرزندان خود خوب گوش دهیم؛ ‌پیغام های کودکان هدیه ای با ارزش هستند، زمانی که مشتاقانه به آنها گوش دهیم اعتماد به نفس کودک خود را تقویت می کنیم.

- کودکان خود را تشویق کنیم؛ موفقیت ها و استعدادهای کودک را به زبان بیاوریم، اما یادمان باشد فقط کار صحیح و درست کودک را تحسین کنیم نه ویژگی ها و خصوصیات خاص او؛ تحسین ویژگی ها و خصوصیات خاص از جمله هوش و زیبایی اعتماد به نفسی در کودکان به وجود آورد که خارج از کنترل آنهاست و کوتاه و زود گذر است .

 

ندا محمدی – کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 77056
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید