متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1399/10/17
  • - تعداد بازدید: 420
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای انقلاب

بدانیم و اقدام کنیم: توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از کرونا، همگام با پویش ملی تغذیه سالم

یازدهمین بسیج ملی اطلاع رسانی تغذیه با شعار "تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا" از 15 تا 30 دی ماه در سراسر کشور برگزار می شود. این طرح با تاکید بر ضرورت ایجاد تغییرات در الگوی تغذیه ای خانواده ها برنامه ریزی و به اجرا درآمده است .

یازدهمین بسیج ملی اطلاع رسانی تغذیه با شعار "تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا" از 15 تا 30 دی ماه در سراسر کشور برگزار می شود. این طرح با تاکید بر ضرورت ایجاد تغییرات در الگوی تغذیه ای خانواده ها برنامه ریزی و به اجرا درآمده است .

اگر چه رعایت الگوی غذایی سالم در شرایط عادی لازمه برخورداری از سلامت است، ولی در بحران هایی مانند کرونا، تبعیت از یک الگوی تتغذیه ای سالم یکی از مهمترین و اساسی ترین عوامل در تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت محسوب می شود.

 ضرورت ماندن در منزل در دوران همه گیری کرونا، منجر به عاداتی مثل عدم تحرک کافی و نپرداختن به ورزش، به هم خوردن خواب شبانه و بیدار ماندن طولانی مدت در طول شب، ریزه خواری و مصرف مکرر میان وعده های پرکالری می شود، که این عوامل خطر می توانند موجب چاقی شده و زمینه ساز و یا تشدید کننده بیماری های غیر واگیر شوند و در نهایت ریسک ابتلا فرد به کرونا را افزایش دهند.

بر هم خوردن کنترل فشار خون، چربی و قند خون در بیماران مبتلا به فشار و چربی خون بالا، دیابت و یا افرادی که زمینه این بیماری ها را دارند نیز از تبعات بی تحرکی و تغذیه نامناسب می باشد.

 در شرایط فعلی بحران کرونا لازم است، به منظور تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به کووید 19 توجه ویژه ای به نحوه تغذیه لحاظ شود؛ از سوی دیگر روزهای ماندن در خانه برای پیشگیری از ابتلا و یا انتقال ویروس کرونا می تواند فرصت بسیار خوبی برای اصلاح عادات تغذیه ای نادرست و یادگیری الگوی غذایی سالم باشد.

خانه نشینی اجباری این روزهای کرونایی، خود یکی از عواملی است که مصرف تنقلات و فست فود ها را افزایش داده است، که این زمینه ساز اضافه وزن و چاقی و به تبع آن افزایش احتمال ابتلا به کرونا، دیابت، پر فشاری خون، چربی خون بالا  و مرگ ناشی از کووید 19 را افزایش می دهد.

برای پیشگیری از این تهدیدها و استفاده از فرصت در خانه ماندن برای بهبود شیوه زندگی و حفظ و ارتقای سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری ها، می توان به توصیه های تغذیه ای زیر عمل کرد:

1- برای پیشگیری از کرونا، مکمل های مولتی ویتامین را خودسرانه مصرف نکنید.

2- به جای مصرف مکمل های مولتی ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی، از سبزی ها و میوه های فصل استفاده کنید.

3-بهترین منبع پروتئینی ارزان قیمت، حبوبات است که همراه با غلات ارزش غذایی معادل گوشت خواهد داشت.

4- از میوه های فصل مثل انواع مرکبات که غنی از ویتامین C هستند، استفاده کنید. یک عدد پرتقال و یا دو عدد نارنگی متوسط ویتامین مورد نیاز روزانه را تامین می کند.

5 – برای پیشگیری از کرونا در کنار هر وعده غذایی از سالاد و یا سبزی خوردن استفاده کنید.

6- افراد بالای 12 سال برای تقویت سیستم ایمنی بدن، ماهانه یک مکمل ویتامین دی 50 هزار واحدی مصرف کنند.

7-در کودکان 2 تا 12 سال، مصرف هر دوماه یک عدد مکمل 50 هزار واحدی ویتامین D  به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از کرونا کمک می کند.

8-غذاهای چرب و پرنمک با تضعیف سیستم ایمنی بدن شانس ابتلا به کرونا را افزایش می دهند.

9-مصرف زیاد مواد قندی و شیرین با تحریک سیستم ایمنی بدن خطر ابتلا به کرونا را بیشتر می کنند.

10- به جای استفاده از نوشابه های گازدار و آب میوه های صنعتی که قند افزوده دارند، از دوغ یا ماءالشعیرهای بدون قند و عرقیات خانگی کم شیرین استفاده کنید.

11- از سبزی ها و صیفی جات فصلی مثل شلغم، کدو حلوایی، انواع کلم و گل کلم و هویج که سرشار از ویتامین c و  هستند، استفاده کنید.

12- تخم مرغ منبع بسیار مناسبی از پروتئین و مواد مغذی متنوع است. فقط توجه داشته باشید که بهتر است تخم مرغ را بجوشانید و بصورت آبپز کاملا سفت و پخته شده مصرف کنید و از نیم پز کردن، عسلی نمودن و یا نیمرو کردن آن بپرهیزید.

 

13- مصرف فست فودها مثل انواع پیتزا، سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی که حاوی سدیم و نمک زیادی هستند  و موجب اختلال در سیستم ایمنی بدن می شوند را محدود کنید.

14- بجای نان های سفید از نان هایی که سبوس بیشتری دارند استفاده کنید.

15- برای پیشگیری از چاقی کودکان ، میزان تماشای تلویزیون، کار و بازی کودکان با رایانه را محدود کنید.

16- کم آبی ریسک ابتلا به کرونا را افزایش می دهد، بنابراین روزی 6 تا 8 لیوان آب بنوشید.

17- کمبود خواب باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی می شود. خوابیدن به مدت هفت تا نه ساعت به صورت روزانه برای بزرگسالان توصیه می شود.  کودکان  بسته به سنشان به 8 تا 14 ساعت خواب نیاز دارند.

 18- تا جایی که ممکن است، روزانه ماست ، پنیر و شیر کم چرب مصرف کنید.

19- برای پیشگیری از تحریک سیستم ایمنی بدن ، بجای  روغن های حیوانی ، روغن دمبه  که حاوی مقدار زیادی چربی اشباع شده هستند، از روغن های مایع استاندارد و دارای مجوزهای بهداشتی  و در حد متعادل استفاده کنید.

 

 اعظم زمانی - کارشناس تغذیه واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب

 
پایان خبر
 
محمد امین افتخاری - مسوول روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای انقلاب
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 35366
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید