برگزاری جشنواره غذا و سالاد سالم به مناسبت هفته ملی دیابت
یک فرد دیابتی همانند یک فرد سالم می تواند از تمام مواد غذایی استفاده کند، و نکته قابل توجه در تغذیه درمانی دیابت، تعیین حد مجاز مصرف مواد غذایی می باشد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان شیراز – شهدای انقلاب، دکتر "حمیدرضا قاسم پور" ضمن اعلام این خبر گفت: فدراسیون بینالمللی دیابت و سازمان بهداشت جهانی در سال 1991 و در پاسخ به روند رو به رشد بیماری دیابت در تمامی جوامع بشری، روز 14 نوامبر (23 آبان) را به نام روز جهانی دیابت نامگذاری کرد.
رییس مرکز بهداشت شهدای انقلاب افزود: در ایران نیز حدود 4 میلیون نفر به دیابت مبتلا هستند، و از آنجایی که الگوی غذای سالم یکی از اجزای کلیدی مدیریت دیابت می باشد، به همین منظور جشنواره "سالاد و دسر سالم" به همت واحد بهبود تغذیه جامعه این مرکز و با هدف ارتقاء آگاهی عمومی با حضور معاون محترم بهداشتی، کارشناسان و مسوولان واحد بهبود تغذیه جامعه و واحد پیشگیری از بیماری های غیرواگیر دانشگاه، در مرکز بهداشت شهدای انقلاب برگزار شد.
مسوول واحد بهبود تغذیه جامعه این مرکز نیز، با اشاره به درمان تغذیه ای بیماری دیابت و نقش اساسی تغذیه سالم در کنترل آن گفت: اگر تغذیه درمانی با دارو درمانی هماهنگ باشد، کنترل دیابت موثرتر می شود.
"طاهره رامش" با اشاره به اینکه، تغییر شیوه زندگی یکی از اجزای ضروری درمان پیش دیابت است، افزود: کاهش 5 الی 10 درصدی وزن بدن، افزایش تحرک، کاهش دریافت چربی و افزایش دریافت غلات کامل، حبوبات و سبزیجات، علاوه بر بهبود و کنترل قند خون در پیشگیری از هیپرلیپیدمی و پرفشاری خون نیز موثر است.
"رامش" در حاشیه این مراسم گفت: هدف از برگزاری این جشنواره علاوه بر آشنا کردن افراد با انواع سالاد و دسر سالم، مبارزه با برخی اعتقادات غلط در مورد تغذیه درمانی را یادآور شد و به افراد توصیه کرد، یک فرد دیابتی همانند یک فرد سالم می تواند از تمام مواد غذایی استفاده کند، و نکته قابل توجه در تغذیه درمانی دیابت، تعیین حد مجاز مصرف مواد غذایی توسط کارشناس تغذیه و زمان مصرف آنها می باشد.
گفتنی است، در این جشنواره بیش از 50 نوع سالاد و دسر سالم به نمایش گذاشته شد.
نظر دهید