متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1401/11/01
  • - تعداد بازدید: 153
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای انقلاب

بمناسبت بسیج ملی تغذیه، بدانیم و اقدام کنیم؛ پیاده روی، راهکاری برای کنترل وزن

کم تحرکی و نداشتن فعالیت بدنی مناسب، موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری هایی همچون دیابت، بیماری قلبی عروقی، انواع سرطان و اضافه وزن و چاقی می شـود.

کم تحرکی و نداشتن فعالیت بدنی مناسب، موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری هایی همچون دیابت، بیماری قلبی عروقی، انواع سرطان و اضافه وزن و چاقی می شـود.

 
 

بطور کلی هر حرکت بدنی که به وسیله انقباض عضلات اسکلتی صورت گیرد و باعث افزایش ضربان قلب و مصرف انرژی شود را فعالیت بدنی می نامند، مانند پیاده روی، شنا، دویدن، تمرین با وزنه نمونه هایی از فعالیت بدنی بشمار می آید.

انجـام ورزش و فعالیت بدنی منظم و مسـتمر، باعث قوی شدن استخوان و عضلات، کاهـش احتمال ابتلا به بیماری هایی هم چون سـرطان، بیماری های قلبی، چربی خون، فـشـارخون بالا، دیابت، افسردگی و پوکی استخوان می شود.

هنگام فعالیت ورزشی، در صورت داشتن رژیم غذایی صحیح، از بافت چربی برای تأمین انرژی استفاده می شود و باعث آب شدن چربی و کاهش وزن می‌ گردد؛ همچنین بعد از رسیدن به وزن مطلوب، شاهد برگشت کمتر اضافه وزن خواهیم بود، چون علاوه بر کاهش توده ‌ی چربی و کاهش وزن بدن، توده‌ ی عضلانی نیز افزایش یافته است، که این توده ی عضلانی فعال در مقایسه با بافت چربی قدیمی غیر فعال، انرژی بیشتری را حتی در حال استراحت مطلق مصرف می ‌کند و باعث جلوگیری از تجمع مازاد انرژی مصرفی به ‌صورت چربی می‌ شود.

بعضی افراد فکر می کنند که ورزش موثر باید حتما با تلاش فراوان و درد عضلانی بعد از ورزش همراه باشد، در صورتی که پیاده روی ورزشی آرام ، کم فشار ، ارزان و آسان است، که می تواند به شما برای سلامت جسمی و تناسب اندام کمک کند؛ ورزشی ساده و مطمئن که نیازی به تمرین نداشته و فواید بسیاری برای سلامتی دارد.

پیاده روی به کمترین تجهیزات نیاز دارد و می‌تواند در هر زمانی از روز انجام شود؛ شما می‌توانید از منزل خارج شوید و پیاده روی کنید، بدون آنکه نگران برخی خطرات مرتبط با دیگر اشکال تمرین‌های شدید باشید.

پیاده روی را با سرعت کم شروع کنیم؛ در یک وضعیت متعادل و راحت راه برویم. سـر را بالا نگه داریــم و به جلو نگاه کنیم؛ در هر قدم بازوها را آزادانه در کنار بدن حرکت دهیم و در حین راه رفتن نفس های عمیق بکشیم.

سعی کنیم زمان خاصی از روز را برای پیاده روی در نظر بگیریم که خسته و یا گرسنه نباشیم، و در صورت امکان با دوستان و یا خانواده خود پیاده روی کنیم؛ همچنین مدت زمان پیاده روی و مسافتی که طی کرده ایم را هر روز در تقویم خود یادداشت کنیم، و هفته ای یک بار مدت زمان پیاده روی را چند دقیقه افزایش دهیم.

اگر در حین پیاده روی دچار درد قفسه سینه، تنگی نفس و یا پا درد شدیم، فعالیت را متوقف و با پزشک مشورت کنیم.

 

راضیه اسلامی نسب-کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب

 
 
پایان خبر
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 73262
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید