متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1403/06/05
  • - تعداد بازدید: 66
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای انقلاب

به مناسبت روز داروساز بدانیم و اقدام کنیم؛ عوارض مصرف خودسرانه دارو را جدی بگیریم!

 

 مصرف خود سرانه داروهای مسکن، نه تنها به بهبود بیماری کمک نمی کند، بلکه بیمار را به مصرف دوز بالاتر مسکن ترغیب می کند.

 

 

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای انقلاب، مسوول واحد امور دارویی این مرکز با بیان اینکه، مصرف دارو به عنوان یکی از مراحل درمان، نقش مھمی در مداوای بیماری ایفا می کند گفت:  استفاده خودسرانه و بدون تجویز پزشک نه تنھا باعث بھبودی نمی شود بلکه درمان را نیز مختل خواھد کرد.

 

دکتر « فاطمه جسمانی» افزود: مصرف خودسرانه دارو می‌تواند باعث ایجاد حساسیت و تغییرات فیزیولوزیکی در بیمار شود و همیشه کارکرد و عملکرد یک دارو در همه افراد با شرایط متفاوت یکسان نیست و حتی ممکن است برای یک بیمار عوارض زیادی بهمراه داشته باشد در حالیکه بر روی برخی دیگر از بیماران اثری نداشته باشد.

 

او ادامه داد: با مصرف خودسرانه داروھایی مانند مسکن ھا، بدن به آن عادت می کند و ھمچنان مایل است دوز بالاتری را دریافت کند، در حالیکه اصل بیماری ھنوز مداوا نشده است و می تواند خطرات اجتناب ناپذیری برای بیمار داشته باشد.

 

 دکتر جسمانی با اشاره به استفاده از روش ھای تسکینی در قالب استفاده از داروھا در فرھنگ مصرفی مدرن، گفت: در فرھنگ مصرفی مدرن، ھمه به دنبال کسب اھداف خود در کمترین بازه ھای زمانی ھستند، در چنین شرایطی، زمان و حوصله ای برای به کارگیری روش ھای صحیح و بنیادی مانند تغییر سبک زندگی که مھمترین عامل بیماری زا در عصر حاضراست را ندارند و به ھمین دلیل به روش ھای تسکینی در قالب استفاده از داروھا روی می آورند و درواقع صورت مسئله را پاک می کنند.

 

مسوول واحد امور دارویی مرکز بهداشت شهدای انقلاب، با تاکید بر فشارھای روانی در زندگی ماشینی که منجر به گرایش افراد به دارو می شود، افزود: سردرد، اضطراب و حساسیت ھای عصبی که در اثر فشارھای روحی زندگی مدرن بر افراد جامعه وارد می شود، گاھی منجر به گرایش افراد به دارو می گردد تا بتوانند خود را برای تحمل شرایط اجباری زندگی آماده کنند.

 

او اضافه کرد: بر اساس آمار ١٠ درصد افرادی که به مصرف خودسرانه و غیرمنطقی دارو می پردازند، عوارض شدید دارویی را تجربه می کنند؛ از سویی مطالعات جدید نشان می دھد که مصرف زیاد استامینوفن، داروھای سرماخوردگی و قرص و اسپری ھایی که جھت رفع گرفتگی بینی استفاده می شود از علل تاثیر گذار بروز ایست قلبی بوده است.

 

دکتر جسمانی در پایان توصیه کرد: از مصرف خود سرانه مکمل ھای تغذیه ای مانند کپسول ھای مولتی ویتامین مینرال، ویتامین E، قرص آھن و ویتامین C جوشان، قرص کلسیم و کپسول روغن ماھی (امگا٣ ) که رواج زیادی پیدا کرده است، بدون تجویز پزشک جدا خودداری کنند.

 

 

  • گروه خبری :
  • کد خبری : 106933
کلیدواژه

تصاویر