مرکز بهداشت شهدای انقلاب
توزیع نان کامل در مراسم زیارت عاشورا؛ گامی در مسیر تغذیه سالم کارکنان
در راستای ارتقاء فرهنگ تغذیه سالم و ترویج مصرف نان کامل، صبحانه مراسم زیارت عاشورای مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز با توزیع نان کامل همراه شد؛ اقدامی که با استقبال کارکنان روبهرو و گامی مؤثر در جهت سلامت پرسنل ارزیابی شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای انقلاب، مسوول واحد بهبود تغذیه این مرکز، از توزیع نان کامل در برنامه صبحانه مراسم زیارت عاشورا در ستاد این مرکز خبر داد و گفت: این اقدام در راستای برنامه آموزش و فرهنگسازی مصرف نان کامل در وعده صبحانه کارکنان و با هماهنگی واحد بهبود تغذیه و واحد فرهنگی مرکز انجام شد.
«طاهره رامش» افزود: کارشناسان تغذیه بر این باورند که نان کامل، سالمترین نوع نان تهیهشده از آرد گندم است که در آن هر سه بخش دانه گندم شامل سبوس، جنین و آندوسپرم حفظ شدهاند. این نوع نان سرشار از پروتئین، کلسیم، آهن، ویتامینها و فیبر بوده و میتواند نقش مهمی در تأمین مواد مغذی مورد نیاز بدن ایفا کند.
او ادامه داد: مصرف غلات کامل از جمله نان کامل، باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت، بیماریهای قلبیعروقی، چاقی، مشکلات گوارشی، اختلالات متابولیکی و برخی سرطانها میشود؛ در حالیکه مصرف نان سفید، که در دهههای اخیر رشد یافته است، به دلیل سبوسگیری شدید و حذف جنین گندم، نه تنها فاقد ارزش غذایی مطلوب است، بلکه با بروز بیماریهای مزمن و افزایش هزینههای درمانی نیز مرتبط دانسته میشود.
همچنین وجود آنتیاکسیدانهایی همچون ویتامین C، ویتامین E، کاروتنوئیدها، اسیدهای فنولیک و فلاونوئیدها از دیگر مزایای غلات کامل است؛ اسیدهای فنولیک که در سبوس و جوانه گندم وجود دارند، در فرآیند تولید آرد سفید حذف میشوند و در نتیجه ارزش غذایی آن کاهش 1مییابد.
رامش اضافه کرد: این اقدام با استقبال پرسنل مرکز بهداشت مواجه شد و مقرر گردید در برنامههای آتی مراسم پر فیض زیارت عاشورا، همچنان از نان کامل در وعده صبحانه استفاده شود تا فرهنگ تغذیه سالم بیش از پیش در میان کارکنان نهادینه شود.
نظر دهید