متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1400/03/04
  • - تعداد بازدید: 886
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای انقلاب

سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در هفته ملی جمعیت با شعار "ارتقای پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت"

با توجه به تغییرات جمعیتی و کاهش رشد جمعیت ایران و نگرانی از پیری جمعیت، رشد موالید و افزایش فرزندآوری سیاست ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب در اردیبهشت ماه 1393 در 14 بند به همه دستگاه های اجرایی ابلاغ شد.

با توجه به تغییرات جمعیتی و کاهش رشد جمعیت ایران و نگرانی از پیری جمعیت، رشد موالید و افزایش فرزندآوری سیاست ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب در اردیبهشت ماه 1393 در 14 بند به همه دستگاه های اجرایی ابلاغ شد.

این سیاست ها در راستای اهمیت مقوله جمعیت در اقتدار ملی و با توجه به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی کشور به عنوان یک فرصت و امتیاز در جهت جبران کاهش نرخ رشد جمعیت و نرخ باروری در سال های گذشته ابلاغ شد، و در آن بر ضرورت هماهنگی و  تقسیم کار بین ارکان نظام و دستگاه‌های ذیربط برای اجرای دقیق، سریع و قوی این سیاست ها و گزارش نتایج به رصد مستمر اجرایی آن تاکید شد.


ارتقای پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری ، رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزندآوری، اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران به ویژه در مورد بارداری و شیردهی، ارتقاء امید به زندگی، تامین سلامت و تغذیه سالم جمعیت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، توانمند سازی جمعیت در سن کار،  مدیریت مهاجرت به داخل و خارج، تشویق ایرانیان خارج از کشور برای حضور و سرمایه‌گذاری، رصد مستمر سیاست‌های جمعیتی در ابعاد کمی و کیفی بعنوان سیاست‌های کلی جمعیت از مواردی است که بایستی مورد توجه قرار گیرد.

اجرای برنامه عملیاتی صیانت از جمعیت با مشارکت ذینفعان درون و برون بخشی، اجرای مداخلات ترویجی با توجه به شعار " پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت" بر مبنای نیاز سنجی ، شناخت از مخاطبان و گروه‌های هدف، جلب مشارکت ذی نفعان کلیدی و ایجاد فضای همکاری، اطلاع رسانی از طریق رسانه های مختلف از جمله رسانه‌های استانی و محلی، کانال های مجازی مورد تایید، تهیه و توزیع بروشور، پوستر روز ملی جمعیت، آموزش های فردی و گروهی گیرندگان خدمات با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و بهداشت فردی در راستای کنترل بیماری کووید 19 ، تداوم آموزش‌های مدون ارائه‌دهندگان از دیگر مواردی است که بایستی در برنامه های اجرایی پیش بینی شود.

 

سیاست های کلی جمعیت

1.       ارتقاء پویایی، بالندگی و جوانی جمعیّت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی

 

2.       رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج و حمایت از زوج‌های جوان و توانمندسازی آنان در تأمین هزینه‌های زندگی و تربیت نسل صالح و کارآمد.

 

3.       اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران بویژه در دوره بارداری و شیردهی و پوشش بیمه‌ای هزینه‌های زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان و تقویت نهادها و مؤسسات حمایتی ذی‌ربط.

 

4.       تحکیم بنیان و پایداری خانواده با اصلاح و تکمیل آموزش‌های عمومی در باره اصالت کانون خانواده و فرزند پروری و با تأکید بر آموزش‌ مهارت‌های زندگی و ارتباطی و ارائه خدمات مشاوره‌ای بر مبنای فرهنگ و ارزش‌های اسلامی- ایرانی و توسعه و تقویت نظام تأمین اجتماعی، خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت‌های پزشکی در جهت سلامت باروری و فرزندآوری

 

5.       ترویج و نهادینه‌سازی سبک زندگی اسلامی- ایرانی و مقابله با ابعاد نامطلوب سبک زندگی غربی.

 

 

6.       ارتقاء امید به زندگی، تأمین سلامت و تغذیه سالم جمعیّت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، بویژه اعتیاد، سوانح، آلودگی‌های زیست محیطی و بیماری‌ها.

 

7.       فرهنگ سازی برای احترام و تکریم سالمندان و ایجاد شرایط لازم برای تأمین سلامت و نگهداری آنان در خانواده و پیش‌بینی ساز و کار لازم برای بهره‌مندی از تجارب و توانمندی‌های سالمندان در عرصه‌های مناسب.

 

8.       توانمندسازی جمعیّت در سن کار با فرهنگ سازی و اصلاح، تقویت و سازگار کردن نظامات تربیتی و آموزش‌های عمومی، کارآفرینی، فنی ـ حرفه‌ای و تخصصی با نیازهای جامعه و استعدادها و علایق آنان در جهت ایجاد اشتغال مؤثر و مولّد.

 

9.       باز توزیع فضایی و جغرافیایی جمعیّت، متناسب با ظرفیت زیستی با تأکید بر تأمین آب با هدف توزیع متعادل و کاهش فشار جمعیّتی.

 

10.   حفظ و جذب جمعیّت در روستاها و مناطق مرزی و کم تراکم و ایجاد مراکز جدید جمعیّتی بویژه در جزایر و سواحل خلیج فارس و دریای عمان از طریق توسعه شبکه‌های زیربنایی، حمایت و تشویق سرمایه‌گذاری و ایجاد فضای کسب و کار با درآمد کافی.

 

11.   مدیریت مهاجرت به داخل و خارج هماهنگ با سیاست‌های کلی جمعیّت با تدوین و اجرای ساز و کارهای مناسب

 

12.   تشویق ایرانیان خارج از کشور برای حضور و سرمایه گذاری، و بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و توانایی‌های آنان.

 

13.   تقویت مؤلفه‌های هویت‌بخش ملی (ایرانی، اسلامی، انقلابی) و ارتقاء وفاق و همگرایی اجتماعی در پهنه سرزمینی بویژه در میان مرزنشینان ؛ و ایرانیان خارج از کشور.

 

14.   رصد مستمر سیاست‌های جمعیّتی در ابعاد کمّی و کیفی با ایجاد ساز و کار مناسب و تدوین شاخص‌های بومی توسعه انسانی و انجام پژوهش‌های جمعیّتی و توسعه انسانی.

 

 

پایان خبر
 
 
محمد امین افتخاری - مسوول روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای انقلاب
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 41975
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید