متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1399/04/11
  • - تعداد بازدید: 529
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مهارت های فرزند پروری هوشمندانه و موثر را بشناسیم

وضع قوانین روشن و بیان انتظارات از فرزندان، یکی از عوامل مهم برخورداری از خانواده سالم و به دور از ناهنجاری اجتماعی بشمار می آید.

وضع قوانین روشن و بیان انتظارات از فرزندان، یکی از عوامل مهم برخورداری از خانواده سالم و به دور از ناهنجاری اجتماعی بشمار می آید.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان شیراز- شهدای انقلاب، مسوول واحد سلامت روان این مرکز، خانواده را مهمترین محیط برای پیشگیری از سوء مصرف مواد نام برد و بر نقش والدین و مهارت آنان در فرزندپروری هوشمندانه و مؤثرتاکید کرد.

"ندا خورشیدیان" مهارت هوشمندانه و موثر را مهارت هایی دانست که صرف نظر از جنبه پیشگیری از مصرف مواد، بطور عام به استحکام و ثبات خانواده، ارتباط مناسب اعضای آن و رشد و تکامل سالم فرزندان می انجامد.

او برقراری و حفظ ارتباط خوب با فرزندان را از اصول مهارت هاى فرزندپروری هوشمندانه و مؤثر برشمرد و ادامه داد: لازم است با نوجوان وقت مناسب و کافی برای صحبت در نظر گرفته شود، که در بسیاری از خانواده ها به دلایل مختلف از جمله ساعات طولانی کار فراموش می شود، در حالی که هدف از هر فعالیت شغلی، فراهم کردن شرایط برای یک زندگی موفق فردی و خانوادگی است.

           
مسوول واحد سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب، ایجاد شرایط مناسب با فرزندان برای طرح موضوعات، دیدگاه ها، اهداف، علایق و آرزوها را بسیار مهم دانست و افزود: در ابتدا می توان نظر فرزندان را راجع به موضوعات ساده جویا شد، و برای تشویق نوجوان به مطرح نمودن تجربه های روزمره و آنچه در ذهن دارد، لازم است ضمن احترام به احساسات او از زاویه دید او به موضوعات توجه کرد.

او همچنین مهارت گوش کردن فعال را لازمه ارتباط بهتر با نوجوان دانست و گفت: علاقه نشان دادن نسبت به آنچه نوجوان در صدد بیان آن است و جستجوی نکات مثبت در او همراه با رویکرد تشویقی، بهترین راه ارتباط با یک نوجوان است.

"خورشیدیان" مشارکت در فعالیت هاى مورد علاقه فرزند را از گام های موثر ارتباطی برشمرد و ادامه داد: اختصاص روزانه دست کم چند دقیقه از وقت خود به فعالیت مورد علاقه فرزند به تحکیم روابط والدین با نوجوان منجر می شود .

او برنامه های مشترک خانوادگی بیرون از خانه به ویژه در تعطیلات آخر هفته را برای همه اعضای خانواده مفید برشمرد و به خانواده ها توصیه کرد: با مدرسه فرزندان ارتباط مناسبی داشته باشید و اگر نوجوان در فعالیت فوق برنامه مانند مسابقات ورزشی یا فعالیت هنری شرکت دارد در آن حضور پیدا کنید و هرگونه موفقیت درسی و غیردرسی نوجوان را مورد تشویق و توجه قرار دهید.

این کارشناس سلامت روان، وضع قوانین روشن و بیان انتظارات از فرزندان را یکی از عوامل مهم برخورداری از خانواده سالم و به دور از مصرف مواد و بزه کاری عنوان کرد و ادامه داد: ایجاد و حفظ رابطه خوب با فرزندان، منجر به کاهش مقاومت فرزندان در پذیرش قوانین می شود، و یکی از وظایف مؤثر والدین نظارت بر فعالیت فرزندان است وآنان بایستی همیشه آگاه باشند که فرزند نوجوان آنها کجا و مشغول چه کاری است.

گفتنی است این آموزش ها به همت واحد سلامت روان و بمناسبت هفته پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر، برای ماماها و ناظرین تحت پوشش در مرکز بهداشت شهدای انقلاب برگزار شد.

 

پایان خبر
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 25917
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید