مرکز بهداشت شهدای انقلاب
همگام با بسیج آموزش همگانی تغذیه، بدانیم و اقدام کنیم؛
باید ها و نباید های تغذیه ای جهت رفع ضعف و خستگی در زمان نقاهت بیماری کرونا
باید ها و نباید های تغذیه ای جهت رفع ضعف و خستگی در زمان نقاهت بیماری کرونا
در بیماری کووید19 بدن درگیر فرایندهای التهابی شدید می شود در نتیجه کاتابولیسم پروتئین ها اتفاق می افتد و بسیاری از بیماران درجاتی از تحلیل و ضعف عضلانی را تجربه می کنند، و ممکن است تا مدت ها علائمی مثل ضعف، خستگی، دردهای عضلانی و سردرد ادامه داشته باشد؛ در نتیجه برای بازیابی قوای جسمانی و بازیابی ذخایر از دست رفته بدن، تامین انرژی و پروتئین کافی بسیار اهمیت دارد، و لازم است بیمار رژیم غذایی غنی از پروتئین و مواد غذایی آنتی اکسیدان و ضد التهاب داشته باشد.
* گوشت قرمز، ماهی، مرغ، بوقلمون، تخم مرغ، شیر و لبنیات کم چرب (خصوصا لبنیات پروبیوتیک) حبوبات و سویا، منابع غنی از پروتئین هستند.
* مصرف کربوهیدرات های تصفیه شده و قندهای ساده (مثل انواع شیرینی جات، قند، شکر، نوشابه، آبمیوه صنعتی و ...) و همچنین غذاهای چرب و سرخ کرده (مثل فست فودها، روغن حیوانی، لبنیات پرچرب و ...) بایستی محدود شود، چون مصرف این غذاها باعث تشدید التهاب و فرایندهای اکسیداسیون در بدن می شود و دوران نقاهت را به تاخیر می اندازد.
* روزانه حداقل 3 واحد میوه و 3 واحد سبزیجات مصرف کنید؛ سیب، مرکبات، کیوی، آلو زرد، گلابی، لیمو ترش، سیر، کلم بروکلی، کدوحلوایی، بامیه، هویج، چغندر، فلفل دلمه ای رنگی و گوجه فرنگی سرشار از انواع ویتامین ها هستند.
* مصرف مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان مثل زردچوبه، دارچین، زنجبیل، چای سبز، آویشن، عسل طبیعی، روغن زیتون افزایش را فراموش نکنید.
* مصرف منابع غذایی حاوی اسیدچرب امگا3 را افزایش دهید؛ انواع ماهی(خصوصا سالمون و ساردین) مغزیجات(خصوصا گردو، بادام و بادام زمینی) دانه ها (تخم کتان، تخمه کدو، روغن کانولا)
* منابع غذایی حاوی منیزیم (مثل سبزیجات برگ سبز، مغزیجات، حبوبات، شکلات تلخ و موز) به کاهش سردرد و دردهای عضلانی کمک می کند.
* مواد غذایی حاوی ویتامین های گروه B مانند غلات (گندم، برنج و ...) و حبوبات ( لوبیا، عدس، نخود و ...) جگر، گوشت و تخم مرغ، شیر و لبنیات را حتما در وعده های غذایی قرار دهید.
مهلا ساسانی فرد –کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای انقلاب
پایان خبر
نظر دهید