متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1398/07/24
  • - تعداد بازدید: 78
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

چگونه فرزندانی با نشاط، رضایت مند و تاب آور در برابر سختی ها پرورش دهیم؟

برقراری ارتباط، انضباط قاطع، انتظار مناسب از فرزندان و از همه مهمتر رسیدگی به سلامت و نیازهای خود والدین و فرزندان از دیگر عوامل رسیدن به فرزند پروری موثر است .

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان شیراز- شهدای انقلاب، مسوول واحد سلامت روان این مرکز، با اشاره به خواسته تمامی والدین مبنی بر تربیت فرزندانی موفق، توانمند، خوش رفتار و شاد گفت: والدین با آگاهی از ویژگی های فرزندان و آگاهی از شیوه های مناسب فرزند پروری می توانند شیوه های مناسبی اتخاذ کرده و زمینه ایجاد شادی و نشاط را در فرزندان فرآهم آورند.

"ندا خورشیدیان" چگونگی و کیفیت شکل گیری ذهن، شخصیت و خلق و خو در سال های کودکی و اوایل نوجوانی را متاثر از خانواده دانست و افزود: فضای خانواده و حال و هوای روانی و تربیتی موجود در آن است که می تواند، موجب تربیت فرزندانی با نشاط، خرسند و امیدوار، همراه با اعتماد به نفس و مقاوم در برابر سختی های روزگار وتاب آور در برابر انواع فشار ها تربیت کرد .

او با اشاره به افرادی که دوران کودکی خود را، در محیطی سرشار از نشاط و شادی و رضایت و محبت سپری می کنند، و در بزرگسالی نیز با اعتماد به نفس در برابر سختی ها مقاومت می کنند، ادامه داد: فرزند پروری مجموعه ای از مهارت های تربیت کودکان به روش سازنده و غیر مخرب است، تا توانایی ها و مهارت ها را در کودکان رشد داده و مشکلات رفتاری آنها را اداره کرد.

"خورشیدیان" فراهم کردن محیط مناسب، امن و دور از خطر را، از اصلی ترین موارد فرزند پروری موثر نام برد، و اضافه کرد: برقراری ارتباط، انضباط قاطع، انتظار مناسب از فرزندان و از همه مهمتر رسیدگی به سلامت و نیازهای خود والدین و فرزندان از دیگر عوامل رسیدن به فرزند پروری موثر است .

مسوول واحد سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب، اولین گام در اصلاح رفتار کودکان را رفتار قابل مشاهده، قابل توصیف و اندازه گیری برشمرد و گفت: نبایستی خصوصیات سرشتی مثل ویژگی های خلقی یا شخصیتی آنان نظیر دلسوزی، مهربانی، لجبازی و گستاخی را با رفتارهای قابل مشاهده و توضیحی اشتباه گرفت، زیرا اینها صفاتی هستند که والدین به فرزندان خود نسبت می دهند.

"خورشیدیان" همچنین شرایط شخصی مانند حالت های جسمی، فیزیو لوژیک و روانی کودک و شرایط روحی نظیر محرک ها، نوع روابط و رفتارهای دیگران را از عوامل مرتبط با رفتار عنوان کرد و یادآور شد: رفتار، آن قسمت از عملکرد کودک است که قابل مشاهده است، و نوع رفتار کودک بسته به شرایط رفتاری که از او سر می زند متغیر است.

 او تقویت رفتار مطلوب در کودکان و برداشت درست از مشکلات رفتاری آنها را، در نوع و شدت واکنش خود نسبت به آن رفتار مهم دانست و گفت: بی توجهی به رفتارهای مطلوب کودکان، توجه اتفاقی به رفتارهای نامطلوب و تشویق آن، انتظار غیر واقع بینانه از فرزندان، الگوی نادرست بودن و دستور های نادرست، تنبیه های غلط به خصوص تنبیه جسمی، بی ثباتی والدین در واکنش به بدرفتاری فرزندان، یا عدم ثبات در پاسخ دهی به رفتارهای فرزندان، از جمله خطاهای شایع فرزند پروری است.

دوره آموزشی "مهارت های فرزند پروری" بمناسبت هفته ملی سلامت روان، با حضور بیش از 40 نفر از کارکنان ستادی این مرکز  برگزار شد.

 

 پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 10963
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید