متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1403/12/19
  • - تعداد بازدید: 33
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای انقلاب

اهمیت غربالگری شنوایی در کودکان

 

حس شنوایی در ایجاد تعامل بین فرد و جامعه نقش مهمی دارد. از طریق شنیدن کودک می تواند زبان را کسب کرده و مهارت های گفتاری خود را توسعه دهد. برای این کار کودک نیاز دارد که صدا را کشف و مکان یابی کند، سپس صدا را تمایز داده و در ذهن ذخیره کند تا بتواند صدا را شناخته و درک کند. کودکانی که کم شنوایی آن ها تشخیص داده نشود، تاخیر در تکامل مهارت های گفتاری و مشکلات رفتاری و روانی را تجربه می کنند که روی تعامل اجتماعی آن ها تاثیر گذار خواهد بود.

 

برخی از والدین گمان می کنند که خود قادر به تشخیص کم شنوایی نوزاد هستند؛ به عنوان مثال کودک با یکه خوردن ناگهانی در مقابل سر و صدا یا برگرداندن سر به سمت صدا پاسخ می دهد اما این به معنی داشتن شنوایی طبیعی نیست. اکثر کودکان دارای کم شنوایی به برخی از این صداها پاسخ می دهند ولی نه به اندازه ای که بتوانند مهارت های گفتاری خود را تکمیل کنند.

 

کودک از بدو تولد شروع به یادگیری می کند که یکی از راه های یادگیری، از طریق شنیدن است. برنامه غربالگری شنوایی بدو تولد امکان تشخیص وجود کم شنوایی و ناشنوایی مادرزادی را در روزهای ابتدایی تولد فراهم می آورد.


تشخیص و مداخله زود هنگام می تواند از پیامد های شدید روانی، آموزشی و زبانی کم شنوایی پیشگیری کند.  در صورت انجام ندادن غربالگری شنوایی بدو تولد ممکن است که کشف مشکل شنیداری کودک تا سن 14 ماهگی به تاخیر بیفتد؛ در این صورت بروز مشکل در تکامل زبانی، آموزشی و گفتاری و پیامد های همراه آن ها، مانند مشکلات رفتاری، کاهش سلامت روانی و مهارت های تطبیقی ضعیف اجتناب ناپذیر خواهد بود.

 

کشف زود هنگام آسیب شنوایی باعث شروع مداخله در دوره حساس تکامل زبانی خواهد شد. کودکان دارای آسیب شنوایی که در برنامه غربالگری شناسایی شده اند در سنین مدرسه نسبت به کودکانی که به علت عدم انجام غربالگری با تاخیر شناسایی شده اند عملکرد بهتری خواهند داشت.

 

 عواملی مثل نسبت فامیلی پدر و مادر، بالا بودن میزان زردی نوزاد هنگام تولد، نارس بودن نوزاد، وجود ناهنجاری ها در شکل سر و صورت مثل لاله گوش کوچک و یا عدم وجود لاله گوش، شکاف کام و یا لب و یا انسداد مجرای گوش، دیر بدنیا آمدن نوزاد که باعث کمبود اکسیژن و یا خفگی در نوزاد شده باشد، وجود عفونت های رحمی در مادر و  ابتلای نوزاد به عفونت های ویروسی مثل اوریون، سرخک و سرخجه و آبله مرغان، می تواند منجر به کم شنوایی شود.

 

الهام رضایی کارشناس واحد پیشگیری از بیماری های غیر واگیر مرکز بهداشت شهدای انقلاب

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 119542
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید