مرکز بهداشت شهدای انقلاب
برگزاری دوره آموزشی "نقش پزشکان در ارتقا شاخص بیماری های غیر واگیر"
مسوول واحد پیشگیری از بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت شهدای انقلاب، از برگزاری دوره آموزشی در خصوص نحوه تشخیص و درمان بیماری فشار خون، با حضور اساتید گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد.
مسوول واحد پیشگیری از بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت شهدای انقلاب، از برگزاری دوره آموزشی در خصوص نحوه تشخیص و درمان بیماری فشار خون، با حضور اساتید گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان شیراز – شهدای انقلاب، "مژگان وطن پرست" با اعلام این خبر گفت: عوامل خطر متعددی در بروز بیماری های غیر واگیر نقش دارند، که شامل فشار خون بالا، مصرف الکل و مواد دخانی، چربی خون بالا، کم تحرکی، تغذیه نامناسب و چاقی می باشد، و نقش بسزایی در بروز بیماری های قلبی عروقی، دیابت، سرطان و بیماری های مزمن تنفسی دارند.
او افزود: سهم بیماری های غیرواگیر از کل مرگ ها در ایران 83 درصد می باشد، که بیماری های قلبی عروقی، سکته های مغزی و فشار خون بالا، جزء 10 علت اول مرگ و میر در ایران است، و اگر به همین ترتیب روند فزایندهتعداد مرگ ومیر ناشی از بیماری های غیرواگیر در ایران طی سال های آینده داشته باشیم و اقدامات موثری صورت نگیرد، انتظار می رود وقوع 390 هزار مرگ بیشتر یعنی حدود 800 هزار مرگ در سال 2040 بر اثز بیماری های غیرواگیر را شاهد باشیم.
مدیر گروه غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز، در این باره گفت: طبق آخرین نتایج پایش عوامل خطر بیماری های غیر واگیر در سال 1399، شیوع بیماری دیابت در جمعیت بالای 25 سال، 14 و نیم درصد و شیوع پرفشاری خون در جمعیت بالای 18 سال، 35 درصد در استان فارس برآورد شده است؛ همچنین وضعیت نامطلوبی در شیوع چاقی و اضافه وزن، مصرف کم میوه و سبزیجات در هفته، فعالیت بدنی ناکافی و مصرف قلیا و سیگار، از نتایج این مطالعه می باشد.
دکتر "فریبا مرادی" افزود: هدف کلی در سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر و عوامل خطر آن، کاهش مرگ و میر زود هنگام به میزان 25 درصد تا سال 1404 می باشد، که با آمار و ارقام حال حاضر دستبابی به این هدف دشوار به نظر می رسد.
او همچنین به طرح "ایراپن" یا مجموعه مداخلات اساسی بیماری های غیرواگیر در نظام مراقبت های بهداشتی ایران اشاره کرد و گفت: از اجزاء اصلی این مداخلات، خدمات مربوط به خطر سنجی بیماری های قلبی عروقی است، که ابزاری مناسب برای محاسبه میزان احتمال وقوع سکته های قلبی و یا مغزی در 10 سال آینده در ایران می باشد.
لازم به ذکر است، در این دوره آموشی که با حضور اساتید گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی شیراز، آقایان دکتر "بذرافشان" و دکتر "بابایی" برگزار شد، در خصوص نحوه تشخیص و درمان بیماری فشار خون و اختلال لیپید، طبق آخرین دستاورد های علمی آموزشی، جهت پزشکان خانواده مطالبی ارائه گردید.
نظر دهید