مرکز بهداشت شهدای انقلاب
برگزاری وبینار آموزشی "نحوه ارتباط موثر با سالمندان"
هر فرد، ارزشها، باورها و فرهنگ خاص خودش را دارد، و این نکتهای است که در ارتباط با سالمندان نباید فراموش کرد.
هر فرد، ارزشها، باورها و فرهنگ خاص خودش را دارد، و این نکتهای است که در ارتباط با سالمندان نباید فراموش کرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای انقلاب، کارشناس سلامت روان این مرکز، با اشاره به اینکه، از مهمترین کلید های برقراری یک ارتباط مفید با سالمندان، ایجاد یک حس همدلی و هم صحبتی با فرد سالخورده می باشد، گفت: ارتباط با سالمندان یکی از مشکلاتی است که خانواده ها و حتی پرستاران سالمند با آن درگیر هستند.
"ندا محمدی" افزود: با افزایش سن و بروز کهولت در افراد، توانایی برقراری ارتباط با دیگران رفته رفته از بین می رود و سالمندان به تدریج گوشه نشین می شوند؛ و این مهارت ماست که با برقراری ارتباط موثر با آنها، وارد صحبت و معاشرت شویم.
او ادامه داد: هر فرد ارزشها، باورها و فرهنگ خاص خودش را دارد، و این نکتهای است که در ارتباط با سالمندان نباید فراموش کرد؛ عقاید، ارزشها و اعتقادهای سالمندان امروز، در جامعهای کاملاً متفاوت با جامعۀ کنونی شکل گرفته است، و آنها حوادث تاریخی و شرایط اقتصادی – اجتماعی دشواری را پشت سر گذاشتهاند، و درک آنچه بر سالمند کنونی گذشته است برای شما ممکن است سخت باشد و تنها یک ارتباط خوب میتواند این شکاف نسلی را پر کند.
کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب، در ارتباط اینترنتی با کارکنان کتابخانه ملی شیراز، به اصول مهارتهای ارتباط بین فردی اشاره کرد و گفت: گوش دادن فعالانه چیزی بیش از شنیدن ساده است؛ در هنگام گوش دادن فعال، خوب است که با سالمند ارتباط غیرکلامی برقرار کنیم، مانند لبخند زدن، تکان دادن سر برای تایید، نگاه کردن (ارتباط چشمی)، گرفتن دست و یا تعارف با دست، تا سالمند احساس کند که ما علاقمند به شنیدن صحبتهای او هستیم.
محمدی اضافه کرد: به طور کلی محیطی که در آن با افراد ارتباط برقرار می کنیم هم بسیار حائز اهمیت است، و همینطور جهت برقراری ارتباط با یک فرد سالمند شما باید دقت داشته باشیم تا محیط مناسبی را انتخاب کنیم؛ به طور کلی هر مکانی که باعث شود تمرکز سالمند و یا خودمان کاهش یابد را انتخاب نکنیم؛ محیط به این دلیل اهمیت دارد که می تواند بر مشکلات شنوایی و گفتاری افراد تاثیر بگذارد.
او در بخش دیگری از آموزش های خود، به ارتباط های کلامی موثر اشاره کرد و گفت: هنگام صحبت با سالمندان، به صحبت های او کاملا توجه کنیم و اجازه دهیم با آرامش کامل آن چه می خواهند را برای ما تعریف کنند؛ به هیچ وجه صحبت آنها را قطع نکنیم و بگذاریم تمام حرف های خود را بزنند و پس از تمام شدن حرف هایشان، سوالات خود را بپرسیم، چرا که سالمندان از حافظه ضعیفی برخور دارند و اگر شما حرفشان را قطع کنید، ممکن است حرفی که قصد داشتند بزنند را فراموش کنند.
وبینار آموزشی "نحوه ارتباط موثر با سالمندان" به همت واحد سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب، برای 35 نفر از کارکنان کتابخانه ملی شیراز، برگزار شد.
نظر دهید