متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1403/05/28
  • - تعداد بازدید: 81
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای انقلاب

بدانیم و اقدام کنیم؛ مایعات مناسب برای مقابله با گرمازدگی!

 

با توجه به افزایش دمای هوا برخی از دانشمندان نگرانند که موج گسترده گرما در مناطقی که از تهویه مطبوع برخوردار نیستند، باعث مرگ عده زیادی از افراد شود. تحقیقات اخیر حکایت از آن دارد که آستانه تحمل گرما در انسان بسیار پایین‌تر از آن چیزی است که پیش ‌از این فکر می‌شد. لذا در گرمای هوای بالا باید بیشتر بحث گرمازدگی را مورد توجه قرار دهیم و با راهکارهایی موثر از خودمان مراقبت کنیم، با توجه به اینکه درفصل گرما تعریق بدن بالا می رود و آب بیشتری دفع می شود. برای جبران آب دفع شده و پیشگیری از کم آبی بدن، مایعات کافی ترجیحا آب آشامیدنی سالم بنوشید.

 

 

- جهت افراد بالغ سالم نوشیدن هشت لیوان آب در روز توصیه می‌شود، اما مبتلایان به بیماری‌های کلیوی باید در مورد میزان مصرف مایعات با پزشک خود مشورت کنند، آب و مایعات را در حجم زیاد و به یکباره مصرف نکنید، بلکه جرعه جرعه و کم کم در طول روز بنوشید.

- می‌توان از برش‌های لیموترش، انواع توت‌ها، خیار، تخم شربتی، خاکشیر، نعناع، عرق بیدمشک و گلاب برای طعم دادن به آب استفاده کرد.

- استفاده از میوه‌های فصل نقش موثری در تامین آب بدن دارد، اما با توجه به قند بالای آن‌ها مصرف بیش از 3واحد میوه در روز توصیه نمی‌شود.

- استفاده از میزان مناسب میوه و سبزی مانند هندوانه، انگور، سیب، طالبی، آلو، آلبالو، خیار، نعناع، اسفناج، کاهو و کرفس در رژیم غذایی روزانه  برای تامین آب و الکترولیت‌های مورد نیاز و جلوگیری از کم‌آبی موثر است.

- توصیه می شود روزانه چند وعده غذای کم حجم و سبک مصرف کنید و از مصرف غذای حجیم و سنگین خود داری نمایید.

- در هوای گرم استفاده از غذاهای آبکی مثل انواع سوپ‌ها، آش‌ها و خوراک‌های کم چرب توصیه می‌شود، همچنین انواع آش‌های سبک تابستانی (مانند آش آلو ، آش دوغ، آش انار، سوپ سبزیجات)، دوغ کم نمک، آبدوغ خیار، انواع سالاد  انتخاب های خوبی در فصل گرما هستند.

- ترکیب ماست و خیار یا ماست با انواع سبزی‌های پخته شده نیز علاوه بر افزایش ارزش غذایی ماست، موجب رفع تشنگی می‌شود.

- در ساعاتی که خارج از منزل هستید یک بطری آب یا شربت‌های خانگی کم شیرین همراه داشته باشید.

- به یاد داشته باشید نوشیدن مایعات شیرین و مواد غذایی حاوی کافئین مانند قهوه، شکلات‌های کاکائویی، نوشابه و چای پررنگ موجب کاهش مایعات بدن می‌شود.

- از مصرف نوشیدنی‌های بسیار سرد خودداری کنید، زیرا می‌توانند باعث بروز مشکلات گوارشی شوند.

  • گروه خبری :
  • کد خبری : 106638
کلیدواژه

تصاویر