متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1400/12/03
  • - تعداد بازدید: 315
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای انقلاب

اهمیت سلامت روان مردان در بحران کرونا

در دو سال اخیر با توجه به وجود پاندمی کووید 19 و شدت ابتلا، مرگ و میر و مشکلات مردان نسبت به زنان، سبب شده است که سلامت روان مردان در صدر مسایل مطرح شده قرار بگیرد.

در دو سال اخیر با توجه به وجود پاندمی کووید 19 و شدت ابتلا، مرگ و میر و مشکلات مردان نسبت به زنان، سبب شده است که سلامت روان مردان در صدر مسایل مطرح شده قرار بگیرد.

 
 

عواملی که باعث افزایش ابتلا و شدت بیماری کووید 19 در مردان نسبت به زنان می باشد:

ویژگی های بیولوژیک مردان: مطالعات حاکی از آن است که برخی ویژگی های بیولوژیک مردان، آنان را نسبت به ابتلا به کووید 19 آسیب پذیرتر از زنان می سازد.

 مسئولیت شغلی مردان: شاغل بودن اکثریت مردان به عنوان نان آور خانواده سبب می شود، که تماس های آنان با محیط خارج از خانه بیشتر از سایر افراد خانواده بوده و در معرض خطر بیشتری قرار گیرند.

مسئولیت خانوادگی مردان برای خرید اقلام مورد نیاز خانواده: اکثریت مردان مسئولیت خرید اقلام ضروری خانواده را نیز به عهده دارند و در معرض خطر بیشتری قرار می گیرند.

تاثیر مسائل فرهنگی بر ابتلای مردان: از جمله مهم ترین چالش ها، باور غلط مردان مبنی بر برتر بودن و قوی تر بودن مردان نسبت به زنان و در نتیجه مغفول ماندن تمرکز بر سلامت خودشان است؛ با همین باورهاست که مردان کمتری به مراکز درمانی مراجعه می کنند و به انجام آزمایش تن می دهند یا کمتر از زنان به رعایت اصول بهداشتی تعریف شده مانند شستشوی مکرر دست ها، استفاده از ماسک و دستکش مبادرت می ورزند.

عامل خطر دخانیات در مردان: در همه جوامع، مصرف دخانیات در مردان بسیار بیشتر از زنان است؛ سابقه مصرف دخانیات هنگام ابتلا به کرونا، علائم بسیار شدیدتر و کشنده تری ایجاد می کند، چرا که دود ناشی از دخانیات مانع از رسیدن اکسیژن به ریه ها می شود.

بیماری های مزمن در مردان میانسال: گرچه بیماری های مهمی مانند بیماری قلبی عروقی، فشارخون بالا و دیابت، عامل مهم مرگ و میر بویژه در گروه سنی میانسال و سالمند می باشد، اما این عوامل در مردان نقش بسیار پررنگ تری نسبت به زنان دارند و بروز و شیوع و مرگ و میر ناشی از آنها به طور قابل توجهی بیشتر از زنان است.

راهکارهای ارتقای سلامت روان در مردان

با احساسات خود روراست باشیم؛ مردان نمی‌توانند به ‌درستی احساس خود را بشناسند؛ اغلب مرد‌ها (مگر در شرایط بسیار خاص) گریه هم نمی‌کنند.

از متخصصان کمک بگیریم؛ از نظر مردها، مراجعه به روان‌شناس یا روانپزشک نشانه ضعف و بیانگر ناتوانی در مردانگی است.

از شکست نترسیم؛ مرد‌ها بیش از زن‌ها از شکست می‌ترسند، به همین دلیل احساسات خود را به راحتی و به ‌طور کامل و واضح بروز نمی‌دهند.

بایستی بتوان با حس واقعی خود رو به ‌رو شد؛ برای مثال به ترس، اضطراب، استرس، تنفر، خشم، عشق و ... کاملا روبه‌رو شویم و آن را احساس کنیم و از نوشتن، حرف‌زدن یا حتی بروز آن به شکل گریه، خنده و واکنش‌های دیگر کمک بگیریم.

درباره مشکلات خود حرف بزنیم؛ در الگوی مردانه، سکوت نشانه ابهت، شجاعت، استواری و این‌ چنین القاب کلیشه‌ای است؛ درباره مشکل خود با کسی که عامل آن است صحبت کنید.

تمرکز خود را افزایش دهید، سردرگمی احساسی باعث می‌شود تا تمرکز کاهش پیدا کند، و با کاهش تمرکز، در روند طبیعی زندگی اختلال وارد می‌شود؛ بسیاری از ورزش‌های ذهنی مانند ورزش‌های آرام‌تنی باعث آرامش ذهن و جسم می‌شوند.

تغذیه سالم و خواب کافی داشته باشیم؛ کرونا باعث شده تا فشار اقتصادی شدیدی بر دوش مردان که عموما تامین‌کننده معاش خانواده‌ها هستند، وارد شود؛ از سوی دیگر بسیاری از افراد با همه‌گیری کرونا شغل خود را از دست داده‌اند، بنابراین بدون ترس و نگرانی، مسائل مالی و گرفتاری‌های پیش‌آمده در شرایط کنونی را با همسر یا والدین درمیان بگذارید و از آن‌ها کمک بخواهید.

 

 

ندا خورشیدیان - کارشناس مسول واحد سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب

 

پایان خبر
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 55651
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید