متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1400/11/16
  • - تعداد بازدید: 311
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای انقلاب

اهمیت مشاوره فرزندآوری در خانواده های تک فرزند

کودکان تک فرزند، بدلیل حساسیت های بیش از حد والدین، آزادی های لازم و متناسب با او در جامعه محدود می شود.

کودکان تک فرزند، بدلیل حساسیت های بیش از حد والدین، آزادی های لازم و متناسب با او در جامعه محدود می شود.

 
 

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان شیراز- شهدای انقلاب، مسوول واحد سلامت روان این مرکز، مشاوره فرزندآوری را، یکی از انواع مشاوره نام برد که با هدف ارتقای آگاهی مراجعان در خصوص مشکلات تک فرزندی و بی فرزند و نحوه تصمیم گیری در خصوص  زمان و تعداد فرزند انجام می شود.

"ندا خورشیدیان" به تاثیر کاهش گرایش به فرزند آوری و سطح باروری بر میزان رشد، ترکیب و ساختار جمعیتی و تعدیل شتاب افزایش تعداد جمعیت اشاره کرد و افزود: تصمیم گیری در مورد فرزندآوری یکی از وقایع عمده‌ی زندگی زوجـین اسـت کـه بـه نوبه ی خود تحت تأثیر بسیاری از جنبه های زندگی از قبیل سـلامت، وضـعیت اقتـصادی، رفاه و فرهنگ خانواده قرار می گیرد.

او گروه هدف مشاوره فرزند آوری را زوجینی برشمرد، که با آغاز زندگی مشترک، با اینکه واجد شرایط مراقبت باروری ویژه نیستند، ولی برنامه ای برای فرزند آوری ندارند؛ و گروه دوم، زوجینی که دارای فرزند هستند و با وجود اینکه واجد شرایط مراقبت باروری ویژه نیستند، تصمیمی برای فرزندآوری ندارند؛ و گروه آخر نیز، زوجینی که به سال های پایانی دوران بارداری نزدیک شده اند و تمایل به داشتن فرزند بعدی هستند، ولی برای بارداری بعدی برنامه ریزی نکرده اند.

خورشیدیان، اهداف مشاوره فرزند آوری را، افزایش بارداری های ارادی و برنامه ریزی شده از طریق توانمندسازی جامعه در خصوص اهمیت فرزند آوری، پرهیز از تک فرزندی و بی فرزندی عنوان کرد و ادامه داد: کاهش میانگین فاصله زمانی بین ازدواج و فرزند اول و کاهش میانگین فاصله زمانی بین فرزندان از دیگر اهداف است.

مسوول واحد سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب، معایب تک فرزندی از دو بعد خانواده و جامعه  را مورد بررسی قرار داد و گفت: از بعد خانوادگی، کودک تنها است و نمی تواند با همسالان خود تعامل داشته باشد؛ همچنین در خانه ای که زندگی می کند فضای کودکانه وجود ندارد، چون همیشه تعداد بزرگسالان بیش از کودکان است.

او با اشاره به اینگه، کودک برای بهتر بودن در درس و دیگر فعالیت ها، تحت فشار بیشتری از طرف خانواده است، اضافه کرد: به دلیل دلواپسی های بیش از حد والدین در حفاظت از او آزادی های لازم و متناسب سن وی محدود می شود.

خورشیدیان، رواج تک فرزندی از بعد اجتماعی را، پیر شدن جمعیت کشور و کاهش فضای جوانی و شادابی برشمرد و ادامه داد: در صورت تداوم کاهش جمعیت کشور و کاهش نسل جوان و پیر شدن جمعیت، مشکلات فراوانی در چرخه تولید و اقتصاد جامعه بوجود می آید.

او همچنین تمایل به تک فرزندی در خانواده های تحصیلکرده را بیشتر دانست، که این امر سبب کاهش متوسط ضریب هوشی در جامعه می شود، و با توجه به زیاد شدن امید به زندگی، تک فرزندان نمی توانند به راحتی همه مسوولیت نگهداری از پدر و مادر مسن خود را تقبل کنند و بنابراین نیاز به خانه ها و محل های نگهداری سالمندان افزایش می یابد.

گفتنی است این دوره آموزشی، به همت واحد سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب، برای بیش از 30 نفر از ناظرین مراکز شهری و روستایی برگزار شد.

 

پایان خبر
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 54832
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید