متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1404/03/17
  • - تعداد بازدید: 31
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای انقلاب

بازدید کارشناسان تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز از کارخانه نمک سپید دانه

به منظور اجرای برنامه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید (IDD)، جمعی از کارشناسان تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز از کارخانه نمک سپیددانه بازدید کردند.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز، در این بازدید که با حضور کارشناسان تغذیه ستاد و مراکز خدمات جامع سلامت انجام شد، حاضران با فرآیند تولید نمک تصفیه‌ شده یددار آشنا شدند؛ این بازدید با هدف ارتقاء آگاهی تخصصی کارشناسان درباره مراحل تولید نمک و اهمیت استفاده از نمک یددار تصفیه‌ شده در پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید صورت گرفت.

در ابتدای این بازدید، مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب، ضمن تأکید بر اهمیت ید، اظهار داشت: ید یک عنصر اساسی برای بقاء و رشد انسان است و در سنتز هورمون ‌های تیروئیدی که نقش حیاتی در عملکرد مغز، دستگاه عصبی، تنظیم انرژی و گرمای بدن دارند، نقشی کلیدی ایفا می ‌کند؛ همچنین کمبود ید می‌ تواند منجر به بروز مشکلاتی چون گواتر، هیپو تیروئید یسم، کرتینیسم، ناتوانی ‌های باروری و افزایش مرگ‌ و میر در کودکان شود که همگی تحت عنوان "اختلالات ناشی از کمبود ید" شناخته می ‌شوند.

«طاهره رامش» افزود: در کشور ما با اجرای برنامه ید دار کردن نمک خوراکی، طی سال‌ های گذشته شاهد کاهش چشمگیر شیوع گواتر بوده‌ ایم؛ ید دار کردن نمک، قدیمی ‌ترین، کم ‌هزینه ‌ترین و مؤثرترین روش کنترل این کمبود به شمار می‌ رود.

او در ادامه خاطر نشان کرد: نمک‌ های ید دار تصفیه ‌شده با خلوص بالا، توانایی نگهداری بهتر ید را دارند؛ بنابراین برای حفظ کیفیت این نوع نمک ‌ها، باید از نگهداری آنها در معرض نور مستقیم و رطوبت خودداری کرد؛ همچنین ظروف نگهداری باید تیره، بدون منفذ و با درپ وش محکم باشند؛ توصیه می ‌شود نمک در آخرین مرحله پخت غذا به آن اضافه شود.

رامش در پایان بر ضرورت استفاده از نمک خوراکی ید دار تصفیه ‌شده تأکید کرد و هشدار داد: نمک ‌هایی که فاقد پروانه ساخت از وزارت بهداشت هستند، به ‌ویژه نمک ‌های غیربهداشتی یا اصطلاحاً نمک دریا، به دلیل ید ناکافی و وجود ناخالصی‌ هایی چون فلزات سنگین و گچ، می ‌توانند عوارضی در دستگاه گوارش، کلیه و کبد ایجاد کرده و حتی منجر به مسمومیت شوند.

مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب، ارتقاء آگاهی عمومی در خصوص مصرف نمک یددار تصفیه‌شده را از اهداف مهم وزارت بهداشت دانست، و بر لزوم توجه به برچسب ‌های بهداشتی، تاریخ تولید و انقضاء و نشانه ‌های استاندارد در خرید نمک تأکید کرد.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 125835
کلیدواژه

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید