متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1401/05/01
  • - تعداد بازدید: 49
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای انقلاب

بدانیم و اقدام کنیم! غرق شدگی را جدی بگیریم!

همه ساله با فرا رسیدن فصل گرم تابستان، گردشگران و مسافران زیادی با هدف فراهم کردن اوقات مفرح به انجام ورزش های تابستانی، شنا کردن و قایق سواری در دریا و مکان های آبی می پردازند، که به دلیل رعایت نکردن اصول ایمنی، دچار غرق شدگی می شوند.

همه ساله با فرا رسیدن فصل گرم تابستان، گردشگران و مسافران زیادی با هدف فراهم کردن اوقات مفرح به انجام ورزش های تابستانی، شنا کردن و قایق سواری در دریا و مکان های آبی می پردازند، که به دلیل رعایت نکردن اصول ایمنی، دچار غرق شدگی می شوند.

 
 

غرق شدگی به معنای ورود یا آسپیراسیون آب یا هر مایع دیگر به داخل ریه ها و مجاری تنفسی و خفگی در نتیجه فرو رفتن در آب است. غرق شدگی یکی از شایع ترین حوادث در اماکن آبی است؛ در این نوع حادثه مغروق گاهی با عوارض غیر قابل برگشتی روبرو می شود.

 واژه "غرق شدگی" اصولا به حالتی گفته می شود که فرد برای مدتی قادر به انجام روند تنفس نبوده و یا با قطع تنفس روبرو می گردد. وسعت دامنه این عوارض از احساس بیحالی، تکرار سرفه، تنگی نفس شدید، تنفس سریع و سطحی، تنفس غیر طبیعی و صدا دار تا کاهش سطح هوشیاری، بیهوشی، قطع کامل تنفس، ضربان قلب و یا هر دو آنها (تنفس و ضربان قلب) متغییر است.

غرق شدگان دچار هیپوکسی (کاهش اکسیژن رسانی به بدن( می شوند و آسیب به سلول های عصبی در دقایق اولیه بعد از غرق شدگی روی می دهد.

برخلاف تصور عمومی، غرق شدگی فقط در دریا اتفاق نمی افتد بلکه شنا کردن در محیط های آبی دیگر نظیر کانال، رودخانه و سد نیز می تواند موجب غرق شدگی شود؛ شایعترین غرق شدگی با آب شیرین صورت می گیرد و بخصوص در بین کودکان نو پا و پسران جوان و کودکان مبتلا به انواع تشنج شایع تر است؛ حتی در بعضی موارد غرق شدگی در مقدار کمی آب مثلا وان حمام اتفاق می افتد.

یکی از علل غرق شدگی در دریا این است که وقتی فردی در حال غرق شدن است، افراد دیگر برای نجات دادن او وارد دریا می شوند و آنها نیز غرق می شوند؛ جات دادن فرد غریق، نیاز به آشنایی کامل با مهارت شنا و آموزش در فن غریق نجات است و هرکسی از عهده این کار برنمی آید و در صورت نداشتن تجربه و مهارت کافی، بعضا افراد برای نجات فرد غریق، جان خود را از دست می دهند.

شایع ترین زمان غرق شدگی  اوایل صبح و غروب آفتاب می باشد و بیشتر غرق شدگان در خارج از طرح های سالم سازی دریا و در غیاب ناجیان غریق دچار غرق شدگی می شوند؛ بیشترین آمار تلفات غرق‌شدگی همواره مربوط به رودخانه هاست اما این آمار در دریا و استخر نیز بسیار قابل توجه است؛ با افزایش سفرهای تابستانی به ویژه به استان‌ها و شهرهای ساحلی و نیز حضور بیشتر در استخرها حتما باید با رعایت کامل  اصول و قواعد شنا انجام گردد.

 

توصیه ها  و نکات ضروری جهت پیشگیری از غرق شدگی

به هیچ وجه، تنها و در محیط هایی که نجات غریق وجود ندارد، شنا نکنید.

به پرچم های هشدار دهنده در کنار ساحل توجه کنید.

در تاریکی شب و در مناطق ناشناخته شنا نکنید.

در آب و در زمان شنا کردن از شوخی های خطرناک بپرهیزید.

توانایی خود را در شنا کردن بیش از حد در نظر نگیرید. یک سوم قربانی های غرق شدگی با فن شنا به طور کامل آشنا بوده اند.

بیشترین غرق شدگی در رودخانه ها و استخر ها اتفاق می افتد.

غرق شدگی یکی از علل مرگ و میر کودکان و نوجوانان است. در سواحل، کنار استخرها و رودخانه ها مراقب بچه ها باشید، کودکان را در این مناطق تنها رها نکنید.

جریان پرشتاب، اما کم عمق آب هم می تواند سبب غرق شدگی و مرگ شود.

نباید هرگز داخل آبی که کف آن را نمی بینید یا از عمقش اطلاع دقیقی ندارید، شیرجه بزنید.

نباید اجازه داد که کودکان بدون همراهی بزرگترها وارد آب شوند .

اسباب بازی ها را درون استخر رها نکنید، این کار باعث جلب توجه کودکان می‌شود.

فقط در مناطقی شنا کنید که غریق نجات‌ها حضور دارند.

هرگز در آب بسیار سرد شنا نکنید.

هرگز بدون جلیقه نجات قایق سواری نکنید.

روش صحیح تنفس مصنوعی و کمک های اولیه را آموخته و شماره تلفن های ضروری را به خاطر بسپارید.

در صورت مواجهه با یک غریق، اگر به فن نجات آشنا نیستید فقط با استفاده از چوب و طناب، جلیقه نجات و یا تشکیل زنجیره انسانی به وی کمک کنید.

 

 

محبوبه دهقانی – کارشناس واحد پیشگیری از بیماری های غیر واگیر مرکز بهداشت شهدای انقلاب

 
 
پایان خبر
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 63881
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید