متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1401/11/10
  • - تعداد بازدید: 132
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای انقلاب

بدانیم و اقدام کنیم؛ ارتباط تغذیه در سلامت روان

بیماری های عصبی ناشی از علل متفاوتی می باشد؛ برخی از بیماری های عصبی در نتیجه کمبود و یا ازدیاد مواد مغذی حاصل می شوند.

   بیماری های عصبی ناشی از علل متفاوتی می باشد؛ برخی از بیماری های عصبی در نتیجه کمبود و یا ازدیاد مواد مغذی حاصل می شوند؛ اگرچه همه بیماری های عصبی علت تغذیه ای ندارند اما مداخلات تغذیه ای بخش مهمی از درمان موثر پزشکی و بالینی محسوب می شوند.      

 
 
 


مواد غذایی موثر در مشکلات و اختلالات عصبی:

           
1-کربوهیدرات ها:

  تمام کربوهیدرات ها باعث افزایش ترشح ماده شیمیایی بنام سروتونین در مغز می شود، که این ماده شیمیایی باعث افزایش ایجاد شادی در افراد می گردد؛ بنابراین کاهش مصرف این مواد غذایی در رژیم غذایی باعث تشدید اختلالات روانی می شود.

           
2-سبزیجات و میوه ها:

  سبزی ها و میوه ها منبع خوبی از ویتامین "ث" می باشند؛ در استرس های طولانی مدت میزان ویتامین "ث" در غده ادرنال کاهش می یابد، که در این صورت مصرف منابع حاوی این ویتامین باعث بهبود شرایط افراد مبتلا به اختلالات روانی می گردد.      


3- منیزیم:

منیزیم باعث کاهش میزان کورتیزول خون می شود؛ همچنین میزان پایین منیزیم در خون باعث افزایش سردرد و خستگی ناشی از استرس می شود. منابع غذایی منیزیم عبارتند از: بادام، دانه کنجد، دانه آفتابگردان، بادام هندی، تخم کدو، بلغور جو دو سر، موز، شیرکم چرب، کلم بروکلی و نخود فرنگی.

           
4-ویتامین های گروه ب:

  ویتامین های گروه "ب" اثر بسیار موثری در کنترل استرس و پیشگیری از افسردگی دارد؛ "B 12" یکی از ویتامین های موثر در تولید سروتونین می باشد؛ همچنین کمبود این ویتامین باعث افسردگی می شود. این ویتامین در انواع گوشت، تخم مرغ و محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و ماست یافت می شود.           

همچنین "اسیدفولیک" یا ویتامین " B9 " باعث از بین بردن استرس، اضطراب، وحشت و حتی افسردگی می شود؛ اسید فولیک در انواع میوه و سبزیجات برگ پهن و حبوبات وجود دارد.

                       
5-اسید چرب امگا 3:

مصرف مناسب امگا 3 باعث کاهش سطح هورمون های استرس زا می شود.

           
6-ویتامین E:

 ویتامین E"" یک نوع آنتی اکسیدان می باشد که رادیکال های آزاد تولید شده در طول زمان استرس را از بین می برد. این ویتامین در انواع روغن های گیاهی وجود دارد.

           
7-شیر و لبنیات:

کلسیم موجود در این گروه غذایی، باعث کاهش اسپاسم عضلانی و ایجاد حالت آرامش در بدن می شود؛ همچنین شیر حاوی آنتی اکسیدان می باشد که می تواند باعث کاهش رادیکال های ازاد شود؛ لبنیات حاوی ویتامین ب2 و ب 12 می باشد، که مصرف آن باعث کاهش اضطراب می شود.         


8-کافئین:

مصرف زیاد کافئین موجب بروز اختلال خواب و تشدید اثرات منفی استرس بر بدن می شود؛ کافئین در چای، قهوه و انواع نوشیدنی های انرژی زا وجود دارد، که می بایست در مصرف آنها اعتدال را رعایت کنیم.

 

شادی دانشور- کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای انقلاب          

 
پایان خبر
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 73621
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید