متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1403/06/29
  • - تعداد بازدید: 41
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای انقلاب

بدانیم و اقدام کنیم؛ اصول تغذیه مناسب در محل کار

 

در حال حاضر همگام با صنعتی شدن جوامع شاهد دگرگونی گسترده ای در شیوه زندگی و الگوی غذایی مردم در تمام گروه های سنی هستیم، که متاسفانه این تغییرات در بیشتر موارد تاثیرات منفی بر سطح سلامت جامعه داشته است.

 

 

در حال حاضر همگام با صنعتی شدن جوامع شاهد دگرگونی گسترده ای در شیوه زندگی و الگوی غذایی مردم در تمام گروه های سنی هستیم، که متاسفانه این تغییرات در بیشتر موارد تاثیرات منفی بر سطح سلامت جامعه داشته است.

 

در تایید این موضوع آمارهای پزشکی نیز شیوع بالایی از موارد ابتلا به بیماری هایی مثل چاقی، دیابت، بیماری های قلب و عروق و انواع سرطان را در گروه های جمعیتی مختلف نشان می دهند؛ با این حال قبل از ایجاد هرگونه مشکل جدی تنها با کمی دقت و صرف وقت در کنار شغل و کار روزانه می توان اصلاحاتی نیز در شیوه زندگی ایجاد کرد.

برای این منظور پیشنهاد می شود:

         در برنامه روزانه خود فرصتی برای فعالیت بدنی،ورزش و یا پیاده روی پیدا کنید .

 •         روز خود را با یک لیوان شیر همراه با 2عدد خرما یا 1 قاشق چایخوری عسل شروع کنید؛ همچنین می توانید روز خود را با خوردن یک عدد میوه مثل سیب یا موز شروع کنید.

 •         صبحانه را به شکل یک لقمه یا ساندویج کوچک (نان پنیر و گردو،نان پنیر گوجه فرنگی و خیار،نان کره و عسل و...) همراه خود به محل کار ببرید.

 •         میان وعده ها نقش مهمی در تامین درصدی از نیاز غذایی روزانه دارند برای این منظور همیشه چند عدد میوه تازه را که خوردن آنها راحت است مانند سیب، موز، نارنگی و... از شب قبل بشویید و آماده کنید؛ همچنین می توانید مقداری از آنها را در کشوی میز خود در محل کار بگذارید و به محض احساس گرسنگی آنها را میل کنید.

  •         انتخاب دیگر برای میان وعده در محل کار استفاده از میوه های خشک و مغزها (کشمش، توت خشک، خرمای خشک، گردو، پسته و...) است که آماده سازی و مصرف آنها شاید حتی راحتر از میوه تازه باشد.

 •         یکی از مشکلات افراد پرمشغله وعده ناهار است، که معمولا امکان و یا فرصت کافی برای صرف یک غذای سالم و مناسب را ندارند؛ لذا توصیه می شود که در یک فاصله زمانی مشخص (مثلا بین ساعت12تا 2 بعدازظهر) فرصتی را حتی کوتاه برای صرف ناهار به خود اختصاص دهید.

  •         می توانید در وعده ناهار از ساندویج های ساده و سالم خانگی که آنها را از شب قبل آماده کرده و در یخچال گذاشته اید استفاده کنید.

 •         در کنار ناهار مصرف مقداری سالاد را فراموش نکنید؛ برای این منظور می توانید در یک نایلون چند برگ کاهو، یک عدد هویج، گوجه فرنگی و خیار را به همراه داشته باشید و در زمان صرف ناهار بدون نیاز به خرد کردن آنها را میل کنید.

 

 

اعظم زمانی - کارشناس ارشد واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 108912
کلیدواژه