مرکز بهداشت شهدای انقلاب
بمناسبت هفته سلامت روان، با مرکز تخصصی سلامت روان جامعه نگر، آشنا شویم!
ارتقای کمی و کیفی ارایه خدمات به بیماران روانپزشکی و ارتقای سلامت و کیفیت زندگی آنان و رضایت بیماران و خانواده آنان از خدمات، از مهم ترین اهداف این مراکز تخصصی است.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای انقلاب، مسوول واحد سلامت روان این مرکز، با اشاره به هفته ملی سلامت روان (18 الی 24 مهر) گفت: بیش از 51 درصد علل مؤثر در ایجاد اختلالات روانی، ریشه های اجتماعی و محیطی دارد و مطابق گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال 2004عوامل اجتماعی و محیطی متعددی زمینه ساز اختلالات روانی است که قابل اجتناب هستند.
"ندا خورشیدیان" افزود: بر اساس تجربیات جهانی در حوزه توسعه پایدار، دو راهبرد اساسی برای مدیریت تأثیر عوامل اجتماعی و محیطی بر سلامت مردم عبارت است از، «همکاری بین بخشی» و «مشارکت مردم»؛ به همین منظور بسته اقدام جامعه (آج) با هدف سازماندهی همکاری های بین بخشی و مشارکت مردم در ارتقای سلامت روانی و اجتماعی شهرستان طراحی شده است، تا عوامل خطر اختلالات روانی در شهرستان کاهش یابد و حمایت های اجتماعی از افراد دارای اختلالات روانی افزایش و انگ اجتماعی کاهش یابد.
او با بیان اینکه، با فراهم شدن شرایط اجتماعی و محیطی مساعد در سطح شهرستان، انتظار می رود در طول زمان بروز اختلالات روانی کاهش یابد، گفت: مرکز تخصصی سلامت روان جامعه نگر حجت اباد (الگوی طرح سامان) با هدف بهبود عملکرد و کیفیت زندگی و افزایش دانش و مهارت بیماران، در سال 1399 در شیراز راه اندازی شد.
خورشیدیان، به بسته های خدمتی ارائه شده در این مراکز تخصصی، نظیر خدمات بستری، مراقبت های پس از ترخیص (شامل ویزیت در منزل و پیگیری تلفنی) و مراقبت مشارکتی اشاره کرد و ادامه داد: خدمات ذکر شده در این بسته ها خدماتی مبتنی بر شواهد علمی معتبر هستند که سابقه عرضه آنها در کشور وجود دارد و اثربخشی و قابلیت اجرای آنها سنجیده شده است.
او هدف از طراحی این بسته ها را، ارتقای کمی و کیفی ارایه خدمات به بیماران شدید روانپزشکی و ارتقای سلامت و کیفیت زندگی آنان و رضایت بیماران و خانواده آنان از خدمات عنوان کرد؛ همچنین طیف وسیع تری از بیماران تحت پوشش قرار گرفته و خدماتی را که تا کنون علیرغم ضروری بودن، جای آنها در نظام ارایه خدمات خالی بود، تعریف شده و تحت پوشش قرار گرفته اند.
نظر دهید