مرکز بهداشت شهدای انقلاب
به مناسبت هفته ملی سلامت زنان، بیشتر بدانیم؛ اهمیت سلامت بانوان و نقش ویژه ایشان در رشد و پیشرفت جامعه
زنان محور سلامت خانواده محسوب می شوند و علاوه بر مدیریت سلامت اعضاء خانواده، الگوی اصلی آموزش و ترویج شیوه زندگی سالم به نسل بعدی هستند پیشرفت جامعه به سلامت خانواده ها و سلامت خانواده ها به سلامت زنان وابسته است.
مشکلات جسمی و روانی زنان می تواند تاثیر مستقیمی بر سلامت همه اعضای خانواده داشته باشد. بطوری که آثار نامطلوب بیماری و مرگ و میر مادر، بر سلامت اعضای خانواده غیر قابل چشم پوشی نیست. بررسی ها نشان داده است که نرخ مرگ و میر کودکانی که مادرشان را از دست داده اند، افزایش قابل توجهی داشته است. افزایش موارد کار و کاهش تحصیل در فرزندان که مادر خود را از دست داده اند نیز از سایر آثار نا مطلوب است .مرگ مادر نه فقط به دلایل مرتبط با حاملگی و زایمان بلکه به دلایل دیگر نیز به همان اندازه برای خانواده فاجعه آمیز و درتمامی ابعاد دردناک و جبران ناپذیر است.
چنانچه اکثر بیماری های مزمن زنان به موقع شناسایی و بدرستی کنترل شوند میزان آسیب زایی آنها به صورت محسوسی کاهش می یابد تامین نیازهای سلامتی زنان از اولویت های سیستم های بهداشتی می باشد. منظور از سلامت زنان دستیابی آنان به بالاترین سطح سلامت جسمی، روانی و اجتماعی است که رسیدن به این امر خود نیازمند دسترسی به اطلاعات، مراقبتها و خدمات بهداشتی درمانی کیفی و متناسب با دوره های مختلف زندگی انان است.
در سال های اخیر به منظور حساس سازی کل جامعه اعم از زنان، مردان، مدیران و سیاستگذاران در خصوص مهمترین الویت های سلامت زنان هفته پایانی مهر ماه (24تا 30)با عنوان هفته ملی سلامت بانوان ایرانی برگزار می شود.
با هدف ارتقائ سلامت زنان، مراقبت هایی شامل: ارزیابی تغذیه و تن سنجی، ارزیابی سلامت روان، ارزیابی فعالیت بدنی، ارزیابی خطرسنجی بیماری های شایع (قلبی و عروقی )، ارزیابی و غربالگری سرطان های شایع زنان (سرطان پستان و دهانه رحم)، ارزیابی مشکلات مرتبط با زنان( عفونت های مقاربتی، خونریزی های غیر طبیعی) سالانه توسط همکاران( مراقب سلامت، بهورز،ماما و پزشک خانواده) به جمعیت تحت پوشش منطقه خود را ارائه می دهند و در صورت مشاهده مشکل به سطوح تخصصی مربوطه ارجاع می شوند.
دکتر زهرا باقری مسوول واحد سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت شهدای انقلاب
نظر دهید