مرکز بهداشت شهدای انقلاب
به همت مراکز بهداشت شهدای انقلاب و شهدای والفجر، کارگاه ارزیابی ریسک مواد شیمیایی برگزار شد.
مسوول واحد بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت شهدای انقلاب، از برگزاری کارگاه ارزیابی ریسک مواد شیمیایی با حضور کارشناسان بهداشت حرفه ای بخش خصوصی، خبر داد.
مسوول واحد بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت شهدای انقلاب، از برگزاری کارگاه ارزیابی ریسک مواد شیمیایی با حضور کارشناسان بهداشت حرفه ای بخش خصوصی، خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای انقلاب، مهندس «فرشید خداپرست» در کارگاه ارزیابی ریسک مواد شیمیایی، که با حضور کارشناسان بهداشت حرفه ای مراکز بهداشت شهدای انقلاب و شهدای والفجر برگزار شد، با اشاره به اینکه، خطر و ایجاد حادثه شرایطی است که به طور بالقوه امکان دارد باعث ایجاد یک واقعه ناگوار همچون دسترسی غیر مجاز، دستکاری، افشاء یا خرابکاری بر دارایی ها و سرمایه های اطلاعاتی موجود در سازمان، شرکت و صنایع شود، گفت: با اجرای فرآیند ارزیابی ریسک، تمامی دارایی های اطلاعاتی موجود در سازمان، صنایع و شرکت ها را، می توانیم شناسایی کنیم و مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانیم خطرات متوجه هر یک از آن ها را به طور کامل مشخص کنیم.
او افزود: با ارزیابی ریسک می توان به روشی منطقی، میزان و شدت خطرات و پیامدهای بالقوه ناشی از حوادث احتمالی بر روی افراد، مواد، تجهیزات و محیط را تعیین کرد، و از این طریق میزان کارآمدی روش های کنترلی مهندسی یا مدیریتی موجود را مشخص، و داده های با ارزشی برای تصمیم گیری در زمینه کاهش یا حذف ریسک خطرات، بهسازی سیستم های کنترلی و برنامه ریزی برای واکنش به آن ها، فراهم شود.
در ادامه نیز، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و مدرس این کارگاه یک روزه، با بیان اینکه، مواد شیمیایی یکی از مهم ترین عوامل مخاطره آمیز در محیط های کار هستند که می تواند سلامت کارکنان را تهدید می کنند، افزود: هزاران نفر در کشور به واسطه شغلی که در صنایع، معادن و کشاورزی دارند، با انواع مواد شیمیایی گوناگون مواجه هستند.
دکتر «اسماعیل سلیمانی» ادامه داد: مواجهه بیش از حد مجاز با مواد شیمیایی می تواند، سبب ابتلاء کارکنان به بیماری های مرتبط با کار یا ناشی از کار شود؛ برخی از این بیماری ها صعب العلاج یا غیر قابل درمان هستند، بنابراین پیشگیری از ایجاد بیماری های شغلی که از اهداف اصلی و فلسفه بنیادین بهداشت حرفه ای است، که اهمیت بسیاری دارد.
او یکی از اقدامات اولیه و اساسی در پیشگیری از بیماری های شغلی را آگاهی از میزان ریسک ناشی از مواد شیمیایی گوناگون برشمرد و گفت: با توجه به نوع ماده شیمیایی و شرایط مواجهه با آن، ریسک سلامت می تواند در محدوده ریسک ناچیز تا ریسک بسیار بالا قرار گیرد.
دکتر سلیمانی تاکید کرد: هرچه سطح ریسک بالاتر باشد، امکان ایجاد بیماری شغلی در آینده بیشتر خواهد بود، بنابراین با یک ارزیابی ریسک سلامت علمی و صحیح، کارشناسان بهداشت حرفه ای می توانند مشاغل و مواجهه هایی که ریسک های بالا (غیر قابل قبول) ایجاد میکنند را شناسایی، و با پیشنهاد و اجرای اقدامات کنترلی مناسب این گونه ریسک ها را به محدوده ریسک های کم خطر (قابل قبول) کاهش دهند.
نظر دهید