متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1401/03/29
  • - تعداد بازدید: 300
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای انقلاب

تشکیل کمیته مداخلات روانی، در پی حادثه آتش سوزی در شهرستان فیروز آباد

مسوول واحد سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب، از تشکیل کارگروه در راستای حمایت های روانی در حوادث و بلایا، در پی آتش سوزی کارخانه کربنات سدیم فیروز آباد خبر داد.

مسوول واحد سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب، از تشکیل کارگروه در راستای حمایت های روانی در حوادث و بلایا، در پی آتش سوزی کارخانه کربنات سدیم فیروز آباد خبر داد.

 
 

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان شیراز – شهدای انقلاب، "ندا خورشیدیان" با بیان اینکه، حوادثی مانند سیل، زلزله، جنگ، حوادث غیر مترقبه و آتش سوزی های گسترده، هر ساله منجر به مرگ و میر و آسیب­های جسمی و روانی هزاران انسان می شود، گفت: وقوع این گونه حوادث موجب ایجاد تنش روانی قابل توجهی برای بازماندگان می شود.

او افزود: به طور معمول به دنبال بحران هایی همچون سیل و زلزله، آتش سوزی و حوادث غیر مترقبه، افراد از مراحل مختلفی همچون ضربه، قهرمان گرایی، امیدواری و فراموشی غم، و  روبرویی با واقعیت ها عبور می کنند.

خورشیدیان مرحله ضربه یا غافلگیری را طی چند دقیقه اول سانحه قبل از رسیدن نیروهای کمکی عنوان کرد، که گذرا و کوتاه مدت بوده و افراد دچار رعب و وحشت وحالت هایی همچون بهت زدگی و درماندگی می شوند.

او با بیان اینکه در ساعات اولیه حادثه، حالت قهرمان گرایی نیز رخ می دهد، ادامه داد: مردم به طور داوطلبانه در امداد رسانی مشارکت می کنند، که بدلیل افزایش تحریک پذیری افراد طی این مرحله، درجات بالایی از گذشت و فداکاری را از خود نشان می دهند؛ لذا نیاز به ایجاد هماهنگی و رهبری با هدف افزایش تأثیر فعالیت‌های داوطلبانه بسیار سودمند است.

این کارشناس سلامت روان، بروز مرحله امیدواری و فراموشی غم  را از یک هفته تا چند ماه پس از حادثه نام برد، که با رسیدن نیروهای کمکی و آغاز توزیع کمکها آغاز میشود و در پیدایش تعادل روانی، کاهش اختلالات شدید عاطفی و حس خشم و انتقام جویی موثر هستند.

او اضافه کرد: در مرحله بعدی که حدود 2 تا 3 ماه بعد از وقوع فاجعه آغاز می شود،  اکثر نیروهای امداد از منطقه خارج می شوند، و در این مرحله بازماندگان متوجه عمق خسارتها و جبران ناپذیری بخش بزرگی از خسارات می شوند و نیازمند حمایتهای روانی بیشتری هستند، چرا که مجدداً روحیه خود را از دست می دهند، افسرده و مضطرب می شوند و احساس تنهایی شدیدی می کنند.

"خورشیدیان" به مرحله تجدید سازمان بین 6 ماه تا یکسال پس از فاجعه اشاره کرد و گفت: در این مرحله بازماندگان شروع به بازسازی روانی و از سر گرفتن زندگی روز مره خود می کنند.

مسوول واحد سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب، از اقدامات مناسب هنگام عبور از این مراحل را، انسجام و ایجاد انگیزه برای رسیدن هر چه سریعتر به مرحله تجدید سازمان برشمرد و افزود: در برخی افراد تنها با یک علامت مواجه هستیم و در برخی دیگر نیز ترکیبی از علایم را مشاهده می کنیم، که در صورت عدم رسیدگی می تواند به اختلالات روانی مزمن منجر شود.

 "خورشیدیان" شایع ترین علائم در بازماندگان فجایع را، افکار مزاحم، بیش برانگیختگی، اجتناب، اختلال خواب و واکنش به سوگ عنوان کرد و ادامه داد: اختلال استرس حاد، اختلال استرس پس از سانحه، افسردگی، سوگ غیر طبیعی، اختلالات شبه جسمی، از اختلالات شایعی است که به دنبال حوادث غیر مترقبه مشاهده می‌ شود.  

او با اعلام آمادگی برای اعزام روانشناسان جهت انجام مداخلات در حادثه آتش سوزی کارخانه بی کربنات سدیم در فیروز آباد، گفت: در راستای حمایت های روانی در بلایا کمیته حمایت های روانی در بلایا با حضور روانشناسان مراکز خدمات جامع سلامت برگزار گردید.

 

پایان خبر
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 62237
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید