متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1401/01/22
  • - تعداد بازدید: 291
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای انقلاب

عادت های نادرست غذایی در ماه مبارک رمضان

اهمیت و نقش تغذیه صحیح در ایام مبارک رمضان بر کسی پوشیده نیست و مطالعات متعدد نشان داده است که روزه داری در کنار اجرای برنامه غذایی صحیح در این دوران در پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر بسیار مفید و کمک  کننده است.

اهمیت و نقش تغذیه صحیح در ایام مبارک رمضان بر کسی پوشیده نیست و مطالعات متعدد نشان داده است که روزه داری در کنار اجرای برنامه غذایی صحیح در این دوران در پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر بسیار مفید و کمک کننده است.

 

 
 همچنین توجه به جایگاه تغذیه در ایام ماه مبارک رمضان و ارائه توصیه های کاربردی در خصوص عادت های نادرست غذایی، موضوعی است که در این مطلب با هم دنبال می کنیم.

یکی از عادات غذایی نادرست روزه داران این است که به دلیل تشنگی زیاد، افطار را با آب سرد و یا نوشیدنی های سرد شروع می کنند که در این زمینه توصیه می شود افطار را با نوشیدنی های گرم مانند آب جوش، چای کمرنگ و شیر گرم آغاز کنیم، و پس از آن می توان از خرما یا کشمش استفاده کرد، زیرا این دو سبب کنترل اشتها می شود و از پرخوری به هنگام افطار ممانعت می کند.

از  مصرف زیاد خرما هم مثل سایر مواد قندی و شیرین خودداری کرده و به میزان متعادل و در حد دو الی سه عدد در زمان افطار یا سحر میل کنید، چرا که زیاده روی در مصرف انواع شیرینی چاقی و اضافه وزن را به دنبال خواهد داشت.

در وعده افطار باید ضمن پرهیز از پرخوری، از غذاهای سبک و در عین حال پر انرژی استفاده شود؛ سعی کنید غذا به آرامی جویده شود؛ زیرا در هنگام افطار بدن نیاز به یک منبع انرژی به شکل گلوکز دارد که کاهش قند خون در ساعات روزه داری را جبران کند.

بسیاری از افراد از ترس تشنگی در طول روز، بعد از صرف سحری به مقدار فراوان آب می نوشند که عادت صحیحی نیست، در عوض برای برطرف نمودن تشنگی در طول روز توصیه می شود در فاصله افطار تا سحر از صیفی جات و میوه های سرشار از آب مانند کاهو، خیار، هندوانه، خربزه ، وطالبی و مرکبات و.. استفاده شود.

در وعده های سحر و افطار از پرخوری اجتناب کنیم و تا حد امکان به جای مصرف انواع شیرینی ها مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی )ویتامین ها و مواد معدنی) هستند، از مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما، کشمش و انواع میوه استفاده شود؛ همچنین روزه داران بایستی از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز کنند، زیرا این قبیل مواد دیر هضم هستند و سبب می شود به هنگام سحر به دلیل پری معده، میل به غذا کاهش پیدا کند.

 

 

نسیم بهادری- کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای انقلاب

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 57922
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید