متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1399/12/04
  • - تعداد بازدید: 592
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای انقلاب

نقش سازمان ها و ادارات در پیشگیری از سوانح و حوادث ترافیکی

حادثه یک رویداد ناگهانی، غیر منتظره و برنامه ریزی نشده است که موجب صدمه و آسیب جسمانی می شود.

حادثه یک رویداد ناگهانی، غیر منتظره و برنامه ریزی نشده است که موجب صدمه و آسیب جسمانی می شود.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان شیراز – شهدای انقلاب، کارشناس پیشگیری از بیماری های غیر واگیر این مرکز، سوانح و  حوادث را یکی از عوامل بروز مرگ و میر در جهان نام برد و گفت: این موضوع در ایران یکی از اصلـی ترین عوامل مرگ و ناتوانی محسوب می‌شود.

"محبوبه دهقان" افزود: بر اساس آخرین شواهد موجود، بیشترین سال های از دست رفته عمــــر به دلیل حوادث اتفاق می افتد، و از آنجایی که حوادث موجب مرگ در سنین جوانی و سنین پایین می شود، بنابراین بار اجتماعی و اقتصادی قابل توجهی به جامعه تحمیل می کند.

 
 

او سوانح و حوادث ترافیکی را یکی از عوامل مهم و تهدید کننده زندگی انسان ها برشمرد و ادامه داد: شناسایی و کنترل عوامل خطر در بروز حوادث، نقش مهمی در کاهش بار بیماری و مرگ در کشور دارد.

"دهقان" پیشگیری از سوانح و حوادث با خود مراقبتی را قابل دستیابی دانست و اظهار داشت: نقش مردم در الگوی جامعه ایمن به عنوان چارچوبی مناسب جهت پیشگیری از حوادث و ارتقاء ایمنی است، که با بهره گیری از جلب مشارکت های بین بخشی با سازمان های ذینفع امکان پذیر می باشد.

او بخش قابل توجهی از مداخلات موثر بر کاهش بروز حوادث و عواقب ناشی از آنها را خارج از حیطه اختیار و مسؤولیت وزارت بهداشت و درمان نام برد و گفت: نظــام سلامت، سازمان های دولتی، خصوصی و مردم نهاد، ذینفعان کلیدی برنامه های پیشگیری از سوانـح و حوادث محسوب می‌شوند و هماهنگی بین بخشی نقش موثری بر موفقیت این برنامه ها ایفا می کند.

 
 

معاون فرهنگی و آموزشی پلیس راهور شیراز نیز، با اشاره به عوامل فردی، رفتاری و محیطی در افزایش بروز حوادث گفت: در بخش فردی، عوامل زمینه ای نظیر سن، جنس، سطح آگاهی و بیماری، عقب ماندگی ذهنی، نابینایی و ناشنوایی، آلزایمر، صرع و نقص عضو، می تواند در بروز حوادث نقش بسزایی داشته باشد.

سروان "محمدی" عوامل خطر رفتاری را، همچون عدم رعایت نکات ایمنی، انجام رفتارهای پرخطر، بی توجهی، سهل انگاری و هیجان خواهی برشمرد.

او عوامل خطر محیطی  را در سه  دسته عوامل محیطی، عوامل مربوط به وسیله نقلیه  و عوامل منطقه ای تقسیم کرد و افزود: مهندسی جاده و معابر ترافیکی، موقعیت محل کار و مدرسه از جمله عوامل محیطی است؛ همچنین وسیله نقلیه ناایمن و غیر استاندارد از عوامل مربوط به وسیله نقلیه محسوب می شود در حالی که ترافیک سنگین، دوری مسیر مدرسه از منزل و تردد از جاده های بین شهری از عوامل منطقه ای به شمار می رود.

گفتنی است، این جلسه آموزشی به همت واحد پیشگیری از بیماری های غیر واگیر و با همکاری واحد جلب مشارکت های مردمی مرکز بهداشت شهدای انقلاب، با هدف اطلاع رسانی و حساس سازی عموم مردم در آستانه پایان سال و احتمال افزایش سفر های نوروزی، با رعایت کلیه دستور العمل های بهداشتی، جهت داوطلبان سلامت ادارات و سازمان ها برگزار شد.

 
 
پایان خبر
 
رویا زحلی نژاد - کارشناس روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای انقلاب
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 37511
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید