متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1398/09/23
  • - تعداد بازدید: 40
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نقش کارشناسان بهداشتی در مداخلات سلامت اجتماعی

افزایش دانش و مهارت کارکنان بهداشتی برای شناسایی و انجام مداخلات اولیه روانی اجتماعی اهمیت زیادی دارد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان شیراز – شهدای انقلاب، کارشناس سلامت روان این مرکز، با اشاره به اینکه مفهوم سلامت اجتماعی به تازگی در  ادبیات نظام سلامت مطرح شده است، گفت: وجود عوامل خطر پیچیده ای همچون فقر، بیکاری، خشونت و نابرابری اجتماعی را، از عوامل شکل گیری مفهوم سلامت اجتماعی و سبب شناسی بیماری های جسمی و مشکلات روانی بیان کرد.

" ندا محمدی" یکی از مهمترین عوامل خطر سلامت اجتماعی را، خشونت خانگی از جمله خشونت علیه زنان عنوان کرد و افزود: خشونت خانگی یک آسیب اجتماعی است که به سلامت جسمی و روانی قربانی و کل خانواده صدمه می زند و اثرات آن می تواند سال ها حتی پس از توقف خشونت ادامه داشته باشد.

او ادامه داد: شناسایی و مداخله اولیه در زمینه خشونت خانگی می تواند، اثرات آسیب های وارده را به طور قابل ملاحظه ای کاهش دهد، و یا از وقوع مجدد آن پیشگیری کند؛ این مداخله نه تنها برای آسایش قربانی بلکه برای رفاه و آسایش افراد خانواده اهمیت بالایی دارد.

این کارشناس سلامت روان اضافه کرد: مراکز مراقبت اولیه ممکن است اولین نقطه تماس قربانیان خشونت با کارکنان مراکز بهداشتی باشد؛ بنابراین افزایش دانش و مهارت کارکنان برای شناسایی و انجام مداخلات اولیه روانی اجتماعی اهمیت زیادی دارد.

"محمدی" یادآور شد: خشونت علیه زنان یک مشکل اجتماعی است و نه صرفا خانوادگی و اولین قدم شکست، سکوت زنان است، چون خیلی از آنها حاضر به افشاگری در این زمینه نمی باشند؛ خشونت خانگی یک الگوی بدرفتاری جسمی، روانی، جنسی و هیجانی برعلیه زنان است و در واقع همسر آزاری الگویی از بدرفتاری است که به منظور کنترل و تسلط بر زنان صورت می گیرد و فقط شامل خشونت جسمی نیست و شامل انواع بدرفتاری هیجانی، جنسی، اجتماعی و اقتصادی می شود.

او افزود: باید توجه داشت خشونت علیه زنان مختص طبقات اقتصادی پایین جامعه نبوده و ممکن است در هر خانواده  و با هر سطح تحصیلات و یا درآمدی اتفاق بیفتد؛ عصبانیت یک هیجان طبیعی است اما خشونت و پرخاشگری اصلا طبیعی نیست و هرانسانی حق دارد بدون ترس و با احساس امنیت زندگی کند.

 کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب، عواملی همچون عزت نفس پایین و عدم پذیرش اشتباهات خود و احساس مالکیت نسبت به همسر، اعتقاد به باورهای سنتی علیه زنان مثل مطیع بودن و فرمانبردار بودن، نوسانات خلقی شدید، عدم توانایی کنترل خشم و استرس، سوء مصرف مواد و الکل، ارتکاب خشونت و شاهد خشونت بودن در دوران کودکی، فقر و بیکاری، از عوامل اجتماعی و محیطی دخیل در ارتکاب خشونت علیه زنان می باشد.

"محمدی" هدف از مداخله و شناسایی افراد در معرض خطر و حفظ امنیت مادران و فرزندان را، پیگیری و ارجاع به مراکز مشاوره و منابع حمایت اجتماعی دانست، و در توانمندسازی آنها برای بیرون آمدن از نقش قربانی تاکید کرد.

گفتنی است، این دوره آموزشی به همت واحد سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب، برای بیش از هفتاد نفر از مراقبان سلامت تحت پوشش برگزار شد.

 

پایان خبر
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 15290
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید