متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1399/02/21
  • - تعداد بازدید: 628
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نکات تغذیه ای ویژه بیماران دیابتی، جهت پیشگیری ازابتلا به ویروس کرونا

افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای مانند دیابت، بیماری های قلبی یا بیماری های خود ایمنی، بیشتر از سایرین در معرض ابتلا با کروناویروس قرار دارند؛ با این حال توصیه های بهداشتی جهت پیشگیری از کروناویروس در کلیه افراد یکسان می باشد.

افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای مانند دیابت، بیماری های قلبی یا بیماری های خود ایمنی، بیشتر از سایرین در معرض ابتلا با کروناویروس قرار دارند؛ با این حال توصیه های بهداشتی جهت پیشگیری از کروناویروس در کلیه افراد یکسان می باشد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان شیراز- شهدای انقلاب، کارشناس تغذیه این مرکز، بیماران دیابتی را جزء گروه پرخطر در خصوص ابتلا به کرونا ویروس برشمرد و گفت: لازم است برای این بیماران توصیه های تغذیه ای ویژه ای در جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا در نظر گرفته شود.

"مینا فیروزی" افزود: بهتر است افراد دیابتی  مصرف نان های لواش یا بازاری، بربری، ساندویچی و فانتزی را محدود کرده  و به جای آنها از نان جو، سنگک و نان های سبوس دار با رنگ تیره، یا نان های محلی یا خانگی که با آرد گندم کامل و سبوس دار پخته می شود، استفاده کنند.

او کاهش مصرف برنج سفید در افراد دیابتی را مهم برشمرد و ادامه داد: برنج حتما بایستی به همراه سبزیجات یا حبوبات نظیر شوید پلو، لوبیا پلو، عدس پلو، سبزی پلو و دمپخت مورد استفاده قرار گیرد.

"فیروزی" با تاکید بر مصرف سبزیجات در تمام وعده های اصلی و میان وعده ها، یادآور شد: سبزیجاتی که به این افراد پیشنهاد می شود می تواند یک بشقاب سبزی خوردن، و یا یک بشقاب سالاد با آبلیمو و یا آب نارنج تازه به همراه یک  قاشق غذا خوری روغن کانولا، کلزا یا ذرت و یا یک عدد پیاز خام ،یک  عدد فلفل دلمه ترجیحا رنگ زرد یا نارنجی، و یک یا دو عدد عدد گوجه فرنگی، هویج و کاهو همراه باشد.

 کارشناس تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت ولیعصر(عج)، غذاهایی را که مصرف آنها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در افراد دیابتی می شود را شامل، ماهی، مرغ و گوشت بدون چربی به صورت آب پز یا کبابی، گوشت چرخ کرده بدون چربی، سینه بوقلمون چرخ کرده با سبزیجات نام برد و اضافه کرد: تخم مرغ طبخ شده با روغن بسیار کم یا آب پز شده، انواع حبوبات پخته شده مانند لوبیا گرم، عدسی و نخود پخته، آبگوشت های کم چرب دارای حبوبات مانند یخنی از دیگر غذاهایی است که می توانند مورد استفاده گیرند.

او همچنین به انواع لبنیات کم چرب مانند پنیر کم نمک، شیر و ماست کم چرب و یا انواع بورانی ها مانند ماست خیار، ماست اسفناج، ماست کدو  نیز اشاره کرد و گفت: انواع مغزها ی خام بدون نمک نظیر گردو، بادام، پسته، مغز تخمه ها، فندق و بادام زمینی، از جمله غذاهای مفید در برنامه غذایی افراد دیابتی است.

 " فیروزی" نکته  مهم در مصرف میوه جات را، استفاده روزانه سه عدد میوه در میان وعده ها عنوان کرد و گفت: بهتر است در هر میان وعده تنها یک میوه مصرف شود و از مصرف دو  یا چند میوه با هم در یک وعده اجتناب شود.

 
 
پابان خبر
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 23959
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید